Στην ΕΡΤ τα τηλεοπτικά δικαιώματα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

ΕΡΤ

Πόσα λεφτά αναμένεται να εισπράξουν

Πόσα λεφτά αναμένεται να εισπράξουν

Αλλάζουν τα δεδομένα στον τηλεοπτικό χάρτη του ποδοσφαίρου καθώς στην ΕΡΤ καταλήγουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του ΟΦΗ, ενώ εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις για τη Super League 2.

Μάλιστα, μετά τις εκλογές αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις για το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο “Δικέφαλοι” αναμένεται να εισπράξουν 7,5 εκ. ευρώ έκαστος.

Σε Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε αναφέρεται:

“Σύσκεψη για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού Πρωταθλήματος από την ΕΡΤ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 5.7.2019 παρουσία του Πρωθυπουργού ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

Διαβάστε επίσης
Super League: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και στο βάθος... Ευρώπη!

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2. Η ΕΡΤ προσφέρει στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή αγώνων play off και play on, το πρωτάθλημα της Super League 1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Στη συνάντηση εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2. Επίσης, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση. Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ, σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες”.