Αναστάτωση στο ΓΕΣ με το βίντεο όπου Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Ελληνες στρατιώτες (ΒΙΝΤΕΟ)

στρατιώτες βίντεο

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Αντιδράσεις και εντός του ΓΕΣ προκάλεσε βίντεο που αναρτήθηκε στο κοινωνικά δίκτυα από στρατόπεδο στην ελληνική επικράτεια.

Το βίντεο υπό τον τίτλο «Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες στρατιώτες» κινητοποίησε τους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).

Σε αυτό αποτυπώνονται δύο νεαροί, ο ένας φορά στολή παραλλαγής και ο δεύτερος είναι ντυμένος στα μαύρα. Και οι δύο φορούν στο κεφάλι τους μπερέ και μιλούν στην κάμερα άπταιστα αλβανικά.

Στη συνέχεια ο ένας εκ των δύο στρέφεται προς μία ομάδα ατόμων δίνοντας το παράγγελμα: «Επιλαρχία, προσοχή. Σημειωτόν, εμπρός μαρς», ενώ βάζει την ίδια ομάδα να φωνάξει μία λέξη.

Διαβάστε επίσης
Ανακοινώθηκαν τα νέα δεδομένα για τη θητεία στο στρατό - Ποιοι θα κάνουν 12μηνο και ποιοι 9μηνο

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καταγράφηκε το βίντεο που αμαυρώνει την εικόνα του Στρατεύματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι επιτελείς του ΓΕΣ φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το επίμαχο βίντεο είναι αυθεντικό και καταγράφηκε εντός στρατιωτικής μονάδας.

Ωστόσο δεν έχει διακριβωθεί ακόμη τι λέγεται από τους δύο νεαρούς στην Αλβανική γλώσσα. Πιθανότατα πάντως δεν πρόκειται για κάποιο υβριστικό ή απαξιωτικό μήνυμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *