Ελληνικός σταθμός του μετρό στο… Σαντιάγκο της Χιλής! (ΦΩΤΟ)

Η αρχαία Ελλάδα μεταφέρθηκε στη χώρα της Λατινικής Αμερικής Το ότι σταθμός του μετρό στο Σαντιάγκο, πρωτεύουσα της Χιλής, έχει το όνομα Grecia, δηλαδή Ελλάδα, μας κάνει εντύπωση, αυτό που μας εκπλήσσει όμως είναι πως οι χιλιάδες επιβάτες που περνούν καθημερινά από εκεί, μπορούν να πάρουν μία «γεύση» από την αρχαία Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στο χώρο […]

Η αρχαία Ελλάδα μεταφέρθηκε στη χώρα της Λατινικής Αμερικής
Το ότι σταθμός του μετρό στο Σαντιάγκο, πρωτεύουσα της Χιλής, έχει το όνομα Grecia, δηλαδή Ελλάδα, μας κάνει εντύπωση, αυτό που μας εκπλήσσει όμως είναι πως οι χιλιάδες επιβάτες που περνούν καθημερινά από εκεί, μπορούν να πάρουν μία «γεύση» από την αρχαία Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο χώρο του σταθμού, μπορεί κανείς να θαυμάσει αγάλματα και γλυπτά, μερικά εκ των οποίων βρίσκονται μέσα σε προθήκες αλλά και τοιχογραφίες που εστιάζουν στους αρχαίους χρόνους της Ελλάδας.

Η έκθεση αυτή, που λειτουργεί εκεί από το 2014, με αντίγραφα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και της κυβέρνησης της Χιλής και φυσικά τιμά ιδιαίτερα τη χώρα μας.

Πηγή: perierga.gr