Φοιτητής από την Κρήτη, ετών 91! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο γηραιότερος φοιτητής στην Ελλάδα, που σπουδάζει σε δύο Πανεπιστήμια και έχει καρδιά εφήβου Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ο Μιχάλης Φανουράκης, που η «δίψα» του για μάθηση είναι πιο ισχυρή από τον… χρόνο! Ο κύριος Φανουράκης, 91 ετών παρακαλώ, τα τελευταία πέντε χρόνια σπουδάζει στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, ενώ όταν διαπίστωσε πως έχει αρκετό ελεύθερο […]

Ο γηραιότερος φοιτητής στην Ελλάδα, που σπουδάζει σε δύο Πανεπιστήμια και έχει καρδιά εφήβου

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ο Μιχάλης Φανουράκης, που η «δίψα» του για μάθηση είναι πιο ισχυρή από τον… χρόνο! Ο κύριος Φανουράκης, 91 ετών παρακαλώ, τα τελευταία πέντε χρόνια σπουδάζει στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, ενώ όταν διαπίστωσε πως έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο για να παρακολουθήσει και κάτι ακόμη, ο ίδιος εγγράφηκε στο Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Χερσονήσου, όπου εκεί έχει επιλέξει την κατεύθυνση που τον ενδιαφέρει.

Ο ίδιος τόνισε πως η παιδεία ανοίγει ορίζοντες πνευματικούς στον άνθρωπο, σε οποιαδήποτε ηλικία και αν είναι. «Ξέρετε πόσο καλό μού κάνει εμένα αυτό το πράγμα, έναν άνθρωπο 91 ετών, να έρχομαι και να κάθομαι δίπλα σε έναν νεαρό άνθρωπο και να κουβεντιάζουμε;».

Ο 91χρονος είπε μάλιστα στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», πως έχει κι άλλους στόχους στην ζωή μου. «Στόχος της ζωής μου είναι να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου χωρίς να ντροπιαστώ; Πως μπορεί να ντροπιαστεί ένας άνθρωπος; Να πειράζει τον συνάνθρωπό του και να τον στεναχωρεί. Αυτό θέλω να κάνω εγώ», είπε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης
Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε άνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο

Ο Μιχάλης Φανουράκης αν και αγαπούσε τα γράμματα από μικρός, δεν κατάφερε να σπουδάσει λόγω τους Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο ακόμη και τότε, κατά τη διάρκεια της θητείας του, παρακολούθησε σεμινάρια στην Θεσσαλονίκη ώστε να μάθει να διαβάζει.

Ο ίδιος δεν σταμάτησε να μελετά και να διαβάζει από εφημερίδες, μέχρι βιβλία, παρόλο που μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως αγρότης. Η γυναίκα του μάλιστα τον στήριξε σε κάθε του επιλογή, προτρέποντας τον να μην σταματήσει.

Η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV και η εκπομπή «ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ» τον συνάντησε λίγο πριν ξεκινήσει το μάθημα στο Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Χερσονήσου.

Πηγή: neakriti.gr