Ιταλός φοιτητής πουλάει σε τουρίστες εμφιαλωμένο… αέρα

μπουκαλάκι με αέρα Ιταλία

Τι δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica

Ενα μοναδικό τρόπο σκαρφίστηκε ένας φοιτητής στην Ιταλία για να βγάλει χρήματα.

Αποφάσισε να πουλάει εμφιαλωμένο αέρα στους τουρίστες της γραφικής περιοχής του Σαλέντο, στην Απουλία της Νοτίου Ιταλίας.

Όπως δηλώνει ο Antonio D’Elia που εμπνεύστηκε το σουβενίρ, πρόκειται για μια ειρωνική, αναμνηστική και τοπική εκδοχή μιας Αμερικανικής ιδέας. «Ήθελα να δημιουργήσω ένα μικρό αναμνηστικό που θα ήταν διαφορετικό από τα συνηθισμένα και που θα μπορούσε να φέρει ένα χαμόγελο» δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica.

Τα βαζάκια με τον αέρα του Σαλέντο πωλούνται σε μπαρ του Ιταλικού παραθαλάσσιου θέρετρου, και φαίνεται πως οι τουρίστες τα προτιμούν από τα παραδοσιακά αναμνηστικά της περιοχής, εφόσον αποτελεί οπωσδήποτε κάτι διαφορετικό.

Διαβάστε επίσης  Ιταλία: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο

Αν και αυτή η ιδέα δεν είναι απολύτως πρωτότυπη και αυθεντική – ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια με τον αέρα της Νάπολης, αλλά και είναι σημαντικό στιγμιότυπο της ταινίας Spaceballs του Mel Brooks – η κάθε συσκευασία έρχεται με εναλλαγές και κάτι διαφορετικό, όπως τα ονόματα γραμμένα σε τοπική διάλεκτο, αλλά και οι περιορισμένες εκδόσεις με ονόματα των τοπικών αξιοθέατων.

Και οι τουρίστες φαίνεται να εκτιμούν την ιδέα, εφόσον πρόκειται για ένα τέχνασμα το οποίο στην πραγματικότητα πουλάει.