Λονδίνο: Καρχαρίες κάνουν… βόλτες στον Τάμεση

Βρετανία Λονδίνο London London Eye κορονοϊός

Απίστευτο και όμως αληθινό…

Σύμφωνα με στοιχεία της ζωολογικής εταιρείας του Λονδίνου, καρχαρίες ζουν στον Τάμεση.

Οι ειδικοί προσπαθούν να συγκεντρώσουν περισσότερα δεδομένα για τα τρία είδη που κατοικούν στις εξωτερικές εκβολές του ποταμού αναφέρει η εφημερίδα Τέλεγκραφ.

Συνολικά υπάρχουν περισσότερα από 100 είδη ψαριών στον Τάμεση, αλλά οι καρχαρίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθως χρησιμοποιούν τις εκβολές για να γεννήσουν και να θηλάσουν τα μικρά τους, πράγμα που σημαίνει ότι ο Τάμεσης παίζει ζωτικό ρόλο στη μακροπρόθεσμη επιβίωση του είδους.

Όμως τα τελευταία 100 χρόνια, ο Τάμεσης μολύνεται όλο και περισσότερο. Μέχρι τη δεκαετία του 1950, ήταν σε τόσο βρώμικη κατάσταση που κηρύχθηκε «βιολογικά νεκρός». Ωστόσο, η άνοδος της θερμοκρασίας, η αύξηση των επιπέδων νιτρικών αλάτων και η ρύπανση εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για τον ποταμό.

Όλοι αυτοί οι κίνδυνοι θα παρακολουθούνται προσεκτικά στο μέλλον.Η Θεία Κοξ, βιολόγος στη Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου, δηλωσε :«Ως αργά αναπτυσσόμενα ζώα , οι καρχαρίες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι και εργαζόμαστε για να κατανοήσουμε καλύτερα τις ιστορίες της ζωής τους στον Τάμεση για να εξασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη επιβίωσή τους».

Η Κιζ Γουντ Γκρίφιθ , επικεφαλής του τμήματος Tideway, δήλωσε: «Αυτή η έκθεση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή και υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για τη σήραγγα Tideway του Τάμεση, γνωστή ως ο νέος σούπερ υπόνομος του Λονδίνου.«Η νέα αποχέτευση, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2025, έχει σχεδιαστεί για να συγκεντρώνει περισσότερο από το 95% των διαρροών λυμάτων που εισέρχονται στον ποταμό από το βικτωριανό αποχετευτικό σύστημα του Λονδίνου.«Θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα του νερού, καθιστώντας το ένα πολύ πιο υγιεινό περιβάλλον για την επιβίωση και την άνθηση της άγριας ζωής».

Πηγή: ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *