Ομελέτα με… 2020 αυγά για το νέο έτος!

αυγά

Μια ιδιότυπη παράδοση από το 2015

Μια ιδιαίτερη παράδοση από το 2015

2020 ήταν τα αυγά που χρειάστηκαν για να παρασκευαστεί η γιγαντιαία ομελέτα – φριτάτα στην κροατική πόλη Πούλα. Από νωρίς το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης, όλα ήταν έτοιμα και οι μάγειρες βρίσκονταν σε εγρήγορση. Η ομελέτα προοριζόταν για τη σίτιση των χιλιάδων επισκεπτών που συμμετείχαν στο “παραδοσιακό” αυτό πάρτι αποχαιρετισμού του έτους που φεύγει και υποδοχής αυτού που έρχεται.

Ένα τεράστιο μαγειρικό σκεύος τοποθετήθηκε πάνω στη φωτιά που έκαιγε για την παρασκευή της ομελέτας, η οποία εκτός από το βασικό συστατικό είχε και διάφορα άλλα “στοιχεία”, όπως λουκάνικα. Οι μάγειρες μοίρασαν ρόλους και ξεκίνησαν! Αλλοι ανακάτευαν τα αυγά, άλλοι το μείγμα που βρισκόταν ήδη μέσα στο μαγειρικό σκεύος, άλλοι έκοβαν τα λουκάνικα στο σωστό μέγεθος για να μαγειρευτούν σωστά, ορισμένοι πρόσεχαν τη φωτιά και κάποιοι έριχναν τη σωστή ποσότητα μπαχαρικών στο μείγμα.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής, ο δήμος της Πούλα και οι καταστηματάρχες δήλωσαν ότι χίλια γεύματα ομελέτας δόθηκαν σε όσους συμμετείχαν στο πάρτι αυτό.

Η παρασκευή ομελέτας με τον αριθμό των αυγών που αντιστοιχεί στο νέο έτος είναι μία ιδιότυπη παράδοση στην κροατική πόλη από το 2015 και έπειτα. Πρόκειται για μια ιδέα και πρωτοβουλία των τοπικών αρχών που στόχο έχει να αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή, δίνοντας ένα διαφορετικό “χρώμα” και σίγουρα…γεύση για μια νέα χρονιά γεμάτη “λιχουδιές” σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ