Ποιοι μένουν και ποιοι αποχωρούν από την ΕΡΤ

ΕΡΤ

Οι αλλαγές που αναμένεται να γίνουν

Οι αλλαγές που αναμένεται να γίνουν

Το τέλος του μήνα δεν αποκλείεται να σημάνει το τέλος εποχής για μια σειρά προσώπων που βρέθηκαν μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες της ΕΡΤ.

Οι κυβερνητικές προθέσεις είναι σαφείς και το ζητούμενο είναι -τουλάχιστον σε αυτή τη χρονική στιγμή- ομαλή ολοκλήρωση προγραμματικών δεσμεύσεων και ήπια μετάβαση προς τους σχεδιασμούς που έχει κάνει η κυβέρνηση για τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό.

Σε αυτή, λοιπόν, την τρέχουσα- μεταβατική- περίοδο οι δημοσιογράφοι Γιάννης Τρουπής και Φώτης Καφαράκης προωθήθηκαν με άτυπο εποπτικό ρόλο, όπως αναφέρεται, στις ειδήσεις.

Παραμένουν στις θέσεις τους οι Γιάννης Σμυρλάκης, Νίκος Μερτζάνης, Ευγενία Πασχαλίδου, αλλά μέχρι νεωτέρας. Ο Μερτζάνης πιο συγκεκριμένα θα ολοκληρώσει τον κύκλο εκπομπών του, «Μπροστά στα γεγονότα», στις 22 Ιουλίου, όπως προβλέπεται στη σχετική σύμβαση, οι αρμοδιότητες του ως εντεταλμένου σύμβουλου Ενημέρωσης, έχουν ισχύ έως τις 31/12, με ΠΥΣ (πράξη υπουργικού συμβουλίου), ενώ εκείνη του Σμυρλάκη λήγει- θεωρητικά- τον Απρίλιο 2020. Η Πασχαλίδου, από το μόνιμο προσωπικό (και πτυχιούχος) – που ανάλαβε καθήκοντα διευθύντριας Ειδήσεων τον περασμένο Φεβρουάριο, εικάζεται ότι θα αντικατασταθεί.

Στο μεταξύ φαίνεται ότι η «Δεύτερη ματιά» της Κατερίνας Ακριβοπούλου, έχει επιλεχθεί να ολοκληρώσει φυσιολογικά τον κύκλο της. Εως τις 26 Ιουλίου θα συνεχίσει και η ειδησεογραφική «Άλλη διάσταση». Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με την «Επόμενη Μέρα» που παρουσιάζει ο Σεραφείμ Κοτρώτσος.

Σχεδόν βέβαιες θεωρούνται και αλλαγές στην πρωινή ενημερωτική ζώνη. Πάντως από το ενδότερο περιβάλλον του Ραδιομεγάρου, σημειωνόταν πως «υπάρχει πρόγραμμα που θα καλύψει τις ανάγκες των καναλιών για το καλοκαίρι και δεν θα υπάρχει κενό».

Πηγή: ethnos.gr