Ποιο είναι και που βρίσκεται το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου

Έχει βάρος 1,5 τόνο και διαστάσεις 4,18 επί 3,77

Έχει βάρος 1,5 τόνο και διαστάσεις 4,18 επί 3,77

Ο Μπέλα Βάργκα δημιούργησε το μεγαλύτερο σε μέγεθος βιβλίο του κόσμου! Το Σινπέτρι είναι ένα πολύ μικρό χωριό στη βόρεια Ουγγαρία, με πληθυσμό μόλις 245 κατοίκων το οποιο ομως ο Βάργκα φαίνεται πως θα κάνει αξιοθέατο λόγω αυτού του τεράστιου βιβλίου!

Το βιβλίο έχει 346 σελίδες και ζυγίζει σχεδόν ενάμισι τόνο! Το περιεχόμενό του έχει να κάνει με λουλούδια, σπηλιές και την αρχιτεκτονική της περιοχής, ενώ φτιάχτηκε με παραδοσιακές τεχνικές βιβλιοδεσίας, προσαρμοσμένες σε μεγαλύτερη κλίμακα.

«Ήταν αδύνατον να το κάνω μεγαλύτερο. Οι διαστάσεις του βιβλίου είναι 4,18 μέτρα επί 3,77 μέτρα. Θα προτιμούσα να κόψω τα δάχτυλό μου από το να το έκανα μικρότερο, έστω και κατά πέντε εκατοστά», λέει ο Μπέλα Βάργκα.

«Είναι μοναδικό, όχι μόνο λόγω μεγέθους, αλλά και για τις τεχνικές του. Φτιάχτηκε όπως τα αρχαία βιβλία, με ξύλο τραπεζιών από τη Σουηδία και δέρμα από 13 αγελάδες της Αργεντινής», τονίζει ο Ούγγρος δημιουργός.

Ειδικές βίδες κατασκευάστηκαν, ώστε να μπορούν να γυρίζουν οι σελίδες, με τη βοήθεια έξι ανθρώπων και ενός μηχανήματος.

«Έπρεπε να φτιάξουμε και ένα μικρό αντίτυπο του βιβλίου, που ζυγίζει 11 κιλά. Ήταν προϋπόθεση για τα ρεκόρ Γκίνες», σημειώνει ο Μπέλα Βάργκα.

Πηγή: gazzetta.gr