Ψαράς στη Χαλκιδική ψάρεψε «χρυσό» μπακαλιάρο (ΦΩΤΟ)

xrysos mpakaliaros

Σπάνιο είδος ψαριού, το πρώτο που αλιεύθηκε στην Ελλάδα

Σπάνιο είδος ψαριού, το πρώτο που αλιεύθηκε στην Ελλάδα

Το τελευταίο 24ωρο το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες του «χρυσού» μπακαλιάρου, που αλιεύθηκε στα νερά της Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, ο καπετάνιος Γιώργος Καραγιαννάκης, που έχει… φάει τις θάλασσες με το κουτάλι, χθες (26-01-2019) έπιασε στα δίκτυα του ένα σπάνιο είδος ψαριού, ένα «χρυσό μπακαλιάρο»!

Το αλιευτικό του «Τζένη» έβγαλε τον σπάνιο μπακαλιάρο στην περιοχή του Ακρωτηρίου της Καλόγριας στην Κασσάνδρα, σε βάθος 120 μέτρων.  Είναι ο πρώτος χρυσός μπακαλιάρος που αλιεύθηκε στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε o κ. Καραγιαννάκης, εστάλη δείγμα στην Εποπτεία Αλιείας του αρμόδιου υπουργείου αλλά και στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας. «Μας ενημέρωσαν ότι δεν έχουν κανέναν καταγεγραμμένο τέτοιου είδους μπακαλιάρο στην Ελλάδα. Και με όσους ψαράδες μίλησα, μου είπαν ότι δεν έχουν δει παρόμοιο ψάρι» ανέφερε ο κ. Καραγιαννάκης.

Διαβάστε επίσης
Σήμαντρα Χαλκιδικής: Επανατάφησαν τα οστά 201 μουσουλμάνων, παλαιών κατοίκων του χωριού

Όπως αναφέρθηκε από ειδικούς, πιθανόν να πρόκειται για ψάρι που εισήχθη στα νερά της Ελλάδας από άλλες θάλασσες.

Ο μπακαλιάρος κατά την ενηλικίωσή του έχει μήκος από 20 μέχρι 70 εκατοστά, αλλά μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 140 εκατοστά και βάρος μέχρι τα 15 κιλά. Το σώμα του είναι σχετικά λεπτό και επίμηκες, με μεγάλο κεφάλι.

Τα θωρακικά πτερύγια έχουν 10 με 15 ακτίνες. Έχει δύο ραχιαία πτερύγια, με το οπίσθιο να αποτελείται από 43 μέχρι 51 ακτίνες και να γίνεται κοίλο όσο το ψάρι αναπτύσσεται. Τα λέπια του είναι μικρά.

Πηγή: halkidikinews.gr