“Σύνδρομο του λυκανθρώπου”: Το αγόρι από την Ινδία που γεννήθηκε γεμάτο τρίχες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως έχει συμβιβαστεί με την εικόνα του

Με ένα διαφορετικό τρόπο ζει την ζωή ένα αγόρι από την Ινδία, ο Lalit Patidar, καθώς πάσχει από μια ασθένεια που επηρεάζει λίγο κόσμο, το “σύνδρομο του λυκανθρώπου”.

Η επιστημονική της ονομασία για το “σύνδρομο του λυκανθρώπου” είναι Hypertrichosis Lanuginosa και πρόκειται για μια συγγενή διαταραχή που προκαλεί στον ασθενή υπερβολική τριχοφυΐα σε όλο του το σώμα, συμπεριλαμβανομένου και του προσώπου του.

Ο άτυχος Ινδός που γεννήθηκε με αυτό το σύνδρομο ζει το δράμα του. Η μητέρα του αντιμετώπισε το σοκ, όταν πρωτοαγκάλιασε το γιο της. «Τον είδα μισή ώρα μετά τη γέννηση και όλο του το σώμα ήταν γεμάτο τρίχες», θυμάται η μαμά του Lalit, Parvatibai.

Το ίδιο άσχημο βίωμα είχε και ο πατέρας του: «Η νοσοκόμα τρόμαξε όταν τον είδε. Κάλεσε τον γιατρό και τον ρώτησε τι συμβαίνει. Ο γιατρός είπε να μην ανησυχείτε, είναι μια χαρά. Ο γιατρός δεν έκανε τίποτα, απλώς ξύρισε τα μαλλιά του και αυτό είναι όλο. Δεν μεγαλώνουν ούτε μικραίνουν- λέμε σε όλους ότι είναι εκ γενετής ελάττωμα».

Το bullying στο σχολείο

Δυστυχώς, καθώς μεγάλωνε, ο Lalit υπέστη εκφοβισμό από τα παιδιά στο σχολείο. «Τα μικρά παιδιά συνήθιζαν να φοβούνται βλέποντάς με και ως παιδί δεν ήξερα γιατί. Καθώς μεγάλωνα, συνειδητοποίησα ότι όλο μου το σώμα είχε τρίχες και ότι δεν ήταν σαν όλους τους άλλους. Τα παιδιά φοβόντουσαν ότι θα επέστρεφα για να τα δαγκώσω σαν ζώο. Όταν συνηθίζαμε να περπατάμε με τον παππού μου, τα άλλα παιδιά με κορόιδευαν και με φώναζαν «μαϊμού». Μου πετούσαν πέτρες».

Ο Lalit είπε ότι παρά τον εκφοβισμό και τους χαρακτηρισμούς που έχει υποστεί στο παρελθόν, προσπαθούσε πάντα να παραμένει θετικός. Και ενώ μπορεί να μην υπάρξει ποτέ θεραπεία, έχει μάθει να αγκαλιάζει τη μοναδικότητά του.

«Σιγά σιγά συνειδητοποίησα ότι έχω τρίχες σε όλο μου το σώμα και ότι διαφέρω από τους κοινούς ανθρώπους με έναν καλό τρόπο, είμαι μοναδικός και πλέον μου αρέσει», είπε.

Πηγή: in.gr