6 φυσικοί τρόποι για να «ρίξετε» τον πυρετό

πυρετό φυσικοί τρόποι αντιμετωπιση

Τι πρέπει να προσέξετε

Ενας άνθρωπος θεωρείτε ότι έχει πυρετό, όταν η θερμοκρασία του σώματός του είναι πάνω από 37°C .

Σίγουρα δεν είναι το ίδιο κάποιος να έχει θερμοκρασία, 37, 8 ή 38,3 αλλά και 39, καθώς στις πρώτες περιπτώσεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον πυρετό με φυσικούς τρόπους, στην τελευταία όμως πρέπει να μιλήσουμε με το γιατρό μας.

Ο πυρετός είναι συνήθως σύμπτωμα υποκείμενης λοίμωξης και συνοδεύεται από θερμότητα του σώματος, εφίδρωση και έντονη δίψα.

Γενικά η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος κυμαίνεται μεταξύ 36,4°C και 37,5°C, ανάλογα με την ηλικία, την κατάσταση του ανοσοποιητικού, το περιβάλλον, τα ρούχα. Οταν υπάρχει λοίμωξη, άλλα συμπτώματα είναι ο πονόλαιμος, οι ναυτίες και ο πόνος στο αυτί.

Τι μπορείτε να κάνετε για να «διώξετε» ταχύτερα τον πυρετό

Στην περίπτωση που έχετε πυρετό αλλά δεν έχει ξεφύγει, είναι δηλαδή κοντά στο 38 (πάνω – κάτω), και δεν επιμένει φυσικά για πολλές ημέρες, μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα ώστε να υποχωρήσει γρήγορα. Προσοχή: Αν έχετε υψηλό πυρετό ή πυρετό που επιμένει, οπωσδήποτε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

1. Ενυδάτωση
Η πρόσληψη υγρών βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση, καθώς απομακρύνονται οι τοξίνες από το σώμα. Τα παιδιά πρέπει να πίνουν αραιωμένους χυμούς φρούτων, επειδή τα ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αποφεύγονται όλα τα ροφήματα με ζάχαρη κατά τη διάρκεια της εμπύρετης περιόδου. Το νερό καρύδας είναι καλή επιλογή επειδή περιέχει ηλεκτρολύτες. Εξίσου ωφέλιμα είναι και τα αφεψήματα βοτάνων.

2. Υπνος
Η ξεκούραση ενεργοποιεί τις ορμόνες που ανανεώνουν τους ιστούς και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Επτά έως 9 ώρες ύπνου βοηθούν το σώμα να παράγει λευκά αιμοσφαίρια τα οποία καταπολεμούν τους ιούς.

Δείτε επίσης: Τι είναι η πνευμονιοκοκκική νόσος και ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

3. Ζεστό μπάνιο
Ενα αφρόλουτρο με χλιαρό νερό, στο οποίο θα προσθέσετε άλατα epsom και αιθέρια έλαια που βοηθούν στη χαλάρωση των μυών, θα σας ανακουφίσουν από τους σωματικούς πόνους.

4. Ελαφριά ρούχα
Οι βαριές κουβέρτες και τα πολύ ζεστά ρούχα συγκρατούν τη θερμότητα που παράγεται από τον πυρετό και αυξάνουν τη θερμοκρασία. Επιλέξτε ελαφριές κουβέρτες και ρούχα που συμβαδίζουν με τη θερμοκρασία του δωματίου για να απαλλαγείτε ταχύτερα από τον πυρετό.

5. Προβιοτικά
Το ανοσοποιητικό έχει την έδρα του στο έντερο. Η λήψη προβιοτικών βελτιώνει τη λειτουργία του και βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει τη λοίμωξη.

6. Κατάλληλη διατροφή
Αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές και τη ζάχαρη, ώστε να ανακτήσετε την όρεξή σας και να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της ναυτίας.

Πηγή: Medical Daily, onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *