6 τροφές που δεν πρέπει να ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων

Δείτε ποιες είναι

Δείτε ποιες είναι

Μπορεί ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια πρακτική συσκευή στην καθημερινότητα, υπάρχουν όμως μερικές τροφές που δεν πρέπει να τις ζεσταίνετε μέσα σε αυτόν. Τους λόγους θα διαβάσετε παρακάτω.

Βραστά αυγά

Είτε είναι καθαρισμένα είτε όχι, τα βραστά αυγά μεταμορφώνονται σε μικρές βόμβες όταν τα βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί μπορεί να σκάσουν.

Παιδικό γάλα

Όπως έχει παρατηρήσει ο φούρνος μικροκυμάτων δεν ζεσταίνει σωστά το φαγητό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημεία πιο ζεστά. Είναι πολύ πιθανό να καεί το στόμα του μωρού. Επιπροσθέτως τα μικροκύματα δεν κάνουν καθόλου καλό στον οργανισμό του παιδιού για αυτό καλύτερα να το ζεστάνετε σε μπεν μαρί.

Επεξεργασμένο κρέας

Τα επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν χημικά συστατικά και συντηρητικά, τα οποία παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους. Δυστυχώς όμως όταν ζεσταίνετε ξανά ένα κομμάτι επεξεργασμένου κρέατος δημιουργούνται προϊόντα οξείδωσης χοληστερόλης, που είναι επιζήμια για τις αρτηρίες και βοηθούν στην ανάπτυξη της στεφανιαίας νόσου.

Ρύζι

Το ξαναζεσταμένο ρύζι μπορεί να σας προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση σύμφωνα με το Food Standars Agency. Το ωμό ρύζι περιέχει κάποια βακτήρια που μπορούν να επιβιώσουν στα σπόρια του αν ζεσταθεί ξανά. Όταν βγάλετε το ρύζι από το φούρνο και το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και μπορεί να σας προκαλέσουν διάρροια και εμετό.

Κοτόπουλο

Δεν πρέπει ποτέ- ΠΟΤΕ να μαγειρεύετε κοτόπουλο (ή οποιοδήποτε άλλο πουλερικό) στο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί δεν γίνεται με σωστό τρόπο και μπορεί να κολλήσετε σαλμονέλα. Επίσης για να απελευθερωθεί σωστά η πρωτεΐνη που περιέχει και να την χωνέψετε σωστά πρέπει να γίνεται σωστή κατανομή της θερμοκρασίας, κάτι που δεν συμβαίνει όταν το ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Πράσινα λαχανικά

Ούτε τα πράσινα λαχανικά δεν κάνει να ζεσταίνετε στα μικροκύματα. Οι υψηλές συγκεντρώσεις των νιτρικών στα φύλλα των πράσινων λαχανικών μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες εξαιτίας της μεγάλης θερμοκρασίας, συστατικό που είναι καρκινογενές.

Πηγή: ladylike.gr