ΕΦΕΤ: Παρέμβαση για τις 50 τροφικές δηλητηριάσεις στη Λάρισα το Πάσχα

ΕΦΕΤ εστίαση

Συλλέγονται στοιχεία για τα περιστατικά που κατέληξαν στα επείγοντα

Την παρέμβαση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, προκάλεσε ο αυξημένος αριθμός ατόμων που βρέθηκαν την Κυριακή του Πάσχα στα Επείγοντα Περιστατικά του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο Onlarissa πως ο ΕΦΕΤ έχει ήδη ξεκινήσει τη διερεύνηση όλων των περιπτώσεων προσπαθώντας να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη με όλα αυτά τα πρόσωπα που φέρεται να είναι από ίδιες παρέες και οικογένειες, κάτι δηλαδή που σημαίνει πως πιθανότατα κατανάλωσαν το ίδιο φαγητό.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, τόσο από τον διευθυντή του ΤΕΠ-ΓΝΛ, κ. Δημήτρη Μπαμπαλή, όσο και από τον ίδιο τον διοικητή του ΓΝΛ, κ. Γρηγόρη Βλαχάκη, ο αριθμός των ατόμων που βρέθηκαν στο ΤΕΠ την Κυριακή του Πάσχα αγγίζει τους πενήντα και παρουσίασαν όλοι σχεδόν την ίδια κλινική εικόνα που παραπέμπει σε πρώτη φάση σε τροφική δηλητηρίαση.

Δείτε επίσης: Η βαρυστομαχιά από το πασχαλινό τραπέζι οδήγησε αρκετά άτομα στο νοσοκομείο Λάρισας

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι δεν έχει καταγραφεί κάποια αντίδραση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας – δεν έχει διευκρινιστεί αν ενημερώθηκε επίσημα παρά το γεγονός πως ο εν λόγω αριθμός των περιπτώσεων κρίνεται αυξημένος με βάση την απλή λογική, λαμβάνοντας ως δεδομένο και τον πληθυσμό της Λάρισας.

Διαβάστε επίσης  Δυστύχημα στα Τέμπη: Το όνομα της Αλεξάνδρας Λάτα δόθηκε σε δρόμο της Λάρισας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Από την πρώτη στιγμή, σε «άβολη» θέση βρέθηκε ο κλάδος των κρεοπωλών, καθώς το βασικότερο στοιχείο του πασχαλινού τραπεζιού είναι το κρέας. Εξαρχής τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Συντεχνίας των Κρεοπωλών Λάρισας, κ. Βαγγέλης Ρίζος, ζητώντας ο ίδιος να γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες με σκοπό να λάμψει η αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή.

Καλά πληροφορημένες πηγές πάντως αναφέρουν πως μεγάλο ρόλο στα εν λόγω περιστατικά ενδεχομένως να έπαιξε ο τρόπος μεταφοράς και αποθήκευσης του φαγητού μέχρι να καταναλωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν αποκλείεται να συνταχθεί σχετική έκθεση εντός των επόμενων ημερών για το τι συνέβη στη Λάρισα και να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για την πληροφόρηση των πολιτών.