Η κίνηση που κάνουμε και επιβαρύνει το κεφάλι μας

εγκεφαλικό

Μια συνήθεια που πρέπει να περιορίσουμε

Στην καθημερινότητά μας χρησιμοποιούμε συχνά την τεχνολογία και το διαδίκτυο, το οποίο επηρεάζει σημαντικά την υγεία του σώματός μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια κίνηση που κάνουμε καθημερινά και επιβαρύνει το κεφάλι μας περισσότερο απ’ όσο φανταζόμαστε.

Αυτή δεν είναι άλλη από το σκύψιμο πάνω από το κινητό μας για αρκετή ώρα σερφάροντας. Όταν σκύβουμε μπροστά κατά 45 μοίρες το κεφάλι μας μοιάζει να ζυγίζει περίπου 4-5 φορές περισσότερο με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το κεφάλι και ο αυχένας μας λόγω στάσης.

Σύμφωνα με την Δρ. Kavita Trivedi, αναπληρώτρια καθηγήτρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης στο Πανεπιστήμιο Southwestern του Τέξας, «το ανθρώπινο σώμα από τη φύση του δεν είναι σχεδιασμένο να έχει κλίση. Επομένως, όταν κοιτάμε προς τα κάτω για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ασκείται επιπρόσθετη πίεση στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης».

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια αυτή η δύναμη που ασκείται θα μπορούσε να καταπονήσει ή να τραυματίσει τις αρθρώσεις που συνδέουν τους σπονδύλους. Επιπλέον, όσο περισσότερο γέρνουμε προς τα κάτω, τόσο βαρύτερη είναι η πίεση που ασκείται καθώς μια κλίση 60 μοιρών ισοδυναμεί με 27 κιλά!

Πηγή: baby.gr