Μαγιορκίνης: Τι συνιστά για τον συνδυασμό των εμβολίων κορονοϊού και γρίπης

Γκίκας Μαγιορκίνης

“Τα εμβόλια συνδυάζονται σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μεταξύ τους”

Διευκρινίσεις για το συνδυασμό των εμβολίων κορωνοϊού και γρίπης έδωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης με νεότερη ανάρτησή του σήμερα ξεκαθαρίζοντας πρόκειται για σύσταση και όχι για αντένδειξή το χρονικό διάστημα μεταξύ των εμβολίων.

Συγκεκριμένα είχε γράψει σε χθεσινή του ανάρτηση ότι τα εμβόλια είτε μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα είτε αν γίνει πρώτα το εμβόλιο της γρίπης να μεσολαβήσουν 20 ημέρες πρωτού γίνει οποιαδήποτε δόση εμβολίου mRNA για την COVID-19.

Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων με τη σημερινή του ανάρτηση σημειώνει πως: «Η ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό οποιασδήποτε δόσης COVID-19 υπερτερεί της οποιασδήποτε πιθανής μικρής βελτίωσης στην αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει ένας προγραμματισμός με βάση το προφίλ των ιντερφερονών».

Συγκεκριμένα έγραψε στο Facebook:

Σχετικά με το χρονικό διάστημα μεταξύ εμβολίου της γρίπης και COVID-19 επειδή έχει δημιουργηθεί μία παρανόηση. Πρόκειται για απλή σύσταση εάν και εφόσον υπάρχει ευκολία στον προγραμματισμό και όχι για ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ. Το χρονικό αυτό διάστημα δεν αποτελεί ΑΝΤΕΝΔEIΞΗ, δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί το προγραμματισμένο εμβόλιο COVID-19 εξαιτίας προηγούμενου εμβολίου γρίπης ή το αντίθετο ή αν δεν ταιριάζει στον προγραμματισμό σας να καθυστερήσετε την οποιαδήποτε δόση του COVID-19. Σε αυτό είναι ξεκάθαρες όλες οι οδηγίες που έχει βγάλει η επιτροπή εμβολιασμών και δεν υπάρχει καμία αντίθεση σε αυτό. Τα εμβόλια συνδυάζονται σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μεταξύ τους.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Που θα γίνουν σήμερα (29/6) δωρεάν rapid test

Η ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό οποιασδήποτε δόσης COVID-19 υπερτερεί της οποιασδήποτε πιθανής μικρής βελτίωσης στην αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει ένας προγραμματισμός με βάση το προφίλ των ιντερφερονών.

Μα απλά λόγια σπεύδουμε να κάνουμε το εμβόλιο της COVID-19!

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.