Μην καταναλώνετε αυτά τα μπιφτέκια και αυτά τα σουβλάκια κοτόπουλο – Βρέθηκε σαλμονέλα

σουβλάκι κοτόπουλο

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για τα προϊόντα που παρασκευάζονται στη Χαλκιδική

Την προσοχή των καταναλωτών σχετικά με μπιφτέκι κοτόπουλου χωρίς γλουτένη και σουβλάκι κοτόπουλο ζητά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Και αυτό γιατί ανιχνεύτηκε παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προχώρησε σε δειγματοληψία κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος με τα στοιχεία:

1) ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ με ημερομηνία ανάλωσης 06/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 14/04/2023 και

2) ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, με ημερομηνία ανάλωσης 31/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 09/05/2023 που παράγονται από την εταιρεία «ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Α.Ε. – Κοτόπουλα Καραγιαννάκη Χαλκιδικής».

Διαβάστε επίσης  ΕΦΕΤ: Ανακαλεί από την αγορά σοκολατένια αυγά Kinder Bueno

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στα ανωτέρω δείγματα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Πηγή φωτό: pixabay