15 μαθητές του Ε.Κ. Λαγκαδά στη Βαλένθια για το πρόγραμμα Erasmus+

Erasmus+

Επισκέφθηκαν τέσσερις πόλεις και γέμισαν εμπειρίες

Στη Βαλένθια της Ισπανίας βρέθηκαν το διάστημα 18/2 – 5/3/2022 μαθητές του Εργαστηριακού Κέντρου Λαγκαδά στο πλαίσιο της δεύτερης ροής του προγράμματος ERASMUS+ 2020

Ειδικότερα συμμετείχαν 15 μαθητές των Τομέων Πληροφορικής και Διοίκησης Οικονομίας με 3 συνοδούς καθηγήτριες. Υλοποιήθηκε σεμινάριο Digital Marketing 40 ωρών στα αγγλικά, με παράλληλη εισήγηση επαγγελματία του χώρου, καθώς και ενημέρωση για τα προγράμματα Erasmus από τους συνεργάτες του εταίρου υποδοχής, τη MOVEU.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν τόσο από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα όσο και το πολύ πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με επισκέψεις στις 4 πόλεις Alicante, Benidorm, Fanzara, Onda, πολλά μουσεία και μεταξύ τους το κορυφαίο Ciudad de les arts i les ciències Valencia (Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών).

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά που συνδύασαν τον υπέροχο καιρό, τα όμορφα τοπία, τα καταπληκτικά μουσεία και το σεμινάριο digital marketing. Στο πλαίσιο της επίσκεψης είχαν μια θερμή υποδοχή από τον επίτιμο Πρόξενο της Βαλένθια, κ. Θεόφιλο Μαργέλλο.

Ο κ. Μαργέλλος οργάνωσε στο χώρο εκδηλώσεων του Ilunion 4 hotel Valencia, εκδήλωση με πολλές ομιλήτριες σχετικά με τη ζωή και τις σπουδές στη Βαλένθια, την ακαδημαϊκή ζωή στο εξωτερικό, τη σημασία της γνώσης και της εκπαίδευσης στη ζωή μας. Προηγήθηκε επίσκεψη των καθηγητών του προγράμματος και του φορέα υποδοχής στο Προξενείο.

Το Ε.Κ. (Εργαστηριακό Κέντρο) Λαγκαδά έχει ως αποστολή του την εργαστηριακή εκπαίδευση των μαθητών του ΕΠΑΛ και ΙΕΚ Λαγκαδά. Μεταξύ άλλων υλοποιεί πολλά προγράμματα ERASMUS+.