Αρχίζει αύριο στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο συνέδριο για το Erasmus

Θα διαρκέσει έως τις 21 Απριλίου

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (Erasmus Student Network – ESN) της Ελλάδος διοργανώνει για πρώτη φορά το μεγαλύτερο συνέδριο φοιτητών για το Erasmus, την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου (Annual General Meeting – AGM) στη Θεσσαλονίκη, στις 18-21 Απριλίου.

Η AGM Thessaloniki 2019 θα ξεκινήσει με Flag Parade, μία παρέλαση όπου οι φοιτητές θα διασχίσουν την πόλη με τα χρώματα της χώρας τους, σημαίες και παραδοσιακές φορεσιές. Τo Flag Parade θα ξεκινήσει από το Makedonia Palace και οι ευρωπαίοι φοιτητές θα διασχίσουν την παραλία της Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, για την Τελετή Έναρξης, παρουσία της κυβέρνησης. Τον ρυθμό της παρέλασης θα δίνει η ομάδα κρουστών Paranaue.

Η ΑGM είναι το σημαντικότερο συνέδριο του Δικτύου με στόχο τη λήψη αποφάσεων για το μέλλον του ESN και του προγράμματος Erasmus. Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Grand Hotel Palace, μέλος του ομίλου The Luxury Hotels. Η ευρωπαϊκή νεολαία στηριζόμενη πάνω στις αρχές του εθελοντισμού, χτίζει το μέλλον της υπό την αρχή “Ενωμένοι στη Διαφορετικότητα- United in Diversity” και αποδεικνύει τον ενεργό της ρόλο στην κοινωνία με πρωτοποριακές δράσεις όπως η AGM.

Διαβάστε επίσης
Συρίγος: «Τεράστιος αριθμός φοιτητών λέει "εμβολιάζομαι" - Εξαίρεση οι εκκλησιαστικές σχολές με 55%»

Το Δίκτυο Φοιτητών Εράσμους (Erasmus Student Network -ESN) είναι ο μεγαλύτερος, εθελοντικός, φοιτητικός οργανισμός στην Ευρώπη. «Γεννήθηκε» το 1989, δηλαδή μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη του ομώνυμου προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών. Βασική αρχή του δικτύου που έκτοτε δρα και αναπτύσσεται σε εθελοντική βάση είναι το : «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές» (Students helping students). Φέτος από τις 18 έως τις 21 Απριλίου το ESN Ελλάδος διοργανώνει το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο του δικτύου συγκεντρώνοντας στη Θεσσαλονίκη 1000 συμμετέχοντες από κάθε γωνιά της Ευρώπης.