Δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης από την ΚΕΔΗΘ και την Cisco

ΚΕΔΗΘ

“Εισαγωγή στο διαδίκτυο των πραγμάτων”

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) συνεχίζοντας τις δράσεις στο πλαίσιο της εκπαίδευσης με σύγχρονα μέσα, ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Cisco.

Το νέο πρόγραμμα έχει την ονομασία “Εισαγωγή στο διαδίκτυο των πραγμάτων” (Introduction to Internet of Things) είναι δωρεάν, ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι ενήλικες το επιθυμούν.

Οπως δήλωσε η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ, Ιωάννα Κοσμοπούλου: “Smart, innovative, inspiring! Αυτή είναι πια η νέα τάση για τις πόλεις του μέλλοντος. Όχι όμορφες, γραφικές, αρχοντικές, αλλά έξυπνες. Ο όρος “smart cities” χρησιµοποιείται για να χαρακτηρίσουµε πόλεις, στις οποίες εφαρμόζονται καινοτόμα ψηφιακά συστήµατα που αξιοποιούν στο έπακρον τις δυνατότητες που προσφέρει η χρήση του λεγόμενου «Internet of Things» (ΙοΤ), ενός δικτύου ικανού να συνδέσει ταυτόχρονα δεδομένα, άτομα και αντικείμενα. Με χαρά σας ανακοινώνουμε λοιπόν την έναρξη του δωρεάν προγράμματος ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με θέμα «Εισαγωγή στο διαδίκτυο των πραγμάτων» (Introduction to Internet of Things) στα πλαίσια της Kedith Cisco Academy”.

Και συμπλήρωσε: “Το πρόγραμμα αυτό, με την πιστοποίηση της Cisco, δίνει τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να κατανοήσει τη σύνδεση των αντικειμένων που χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητά μας με το διαδίκτυο και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και πώς είναι δυνατή η παροχή υπηρεσιών σε απομακρυσμένες περιοχές. Έτσι φιλοδοξούμε να καταρτίσουμε νέους ανθρώπους που θα συμβάλουν, ώστε να γίνει η Θεσσαλονίκη μια έξυπνη πόλη”.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αποτελείται από 6 ενότητες και θα διαρκέσει από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 24 Μαρτίου. Η παρακολούθηση του θα γίνεται διαδικτυακά σε χρόνο και ρυθμό που θα επιλέγει ο κάθε ενδιαφερόμενος/η, ενώ ο εκτιμώμενος χρόνος παρακολούθησης είναι οι 20 ώρες. Οι εκπαιδευόμενοι/-ες θα έχουν πρόσβαση σε όλη την διδακτέα ύλη (στην αγγλική γλώσσα) ηλεκτρονικά.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Θεσσαλονίκης: Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε εκατό σχολεία για μείωση του κόστους της ενέργειας

Μετά την επιτυχή συμμετοχή χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης (Certification of Completion) και Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης (Digital Training Badge).

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όσοι ενήλικες το επιθυμούν. Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενες γνώσεις για την συμμετοχή, ούτε όριο στον αριθμό συμμετεχόντων.

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΗΘ (www.kedith.gr/cisco-academy/).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.