Εκδήλωση από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων για την Θεσσαλονίκη του 2030

Κορονοϊός καιρός ΚΔΑΠ ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμος Θεσσαλονίκης δημοτικό συμβούλιο φεστιβάλ

Διαδικτυακή συζήτηση για την πόλη

Θεσσαλονίκη: Στην ευρύτερη προσπάθεια για την ανάδειξη σημαντικών ζητημάτων για την πόλη, την βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή της, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, διοργανώνουν τη δράση “Θεσσαλονίκη 2030. Μία Ατζέντα για την πόλη”, την Κυριακή 4 Απριλίου 2021 στις 18:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο να θέσει ένα γόνιμο έδαφος ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων γύρω από τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται ή έχουν σχεδιαστεί να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε, το περιβαλλοντικό και κοινωνικό τους αποτύπωμα, καθώς και τα οφέλη που θα παρέχουν στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκεκριμένη δράση βάζει εκ νέου στο τραπέζι την Ατζέντα Θεσσαλονίκη 2030 και το Πρόγραμμα Αστικής Ανθεκτικότητας. Στόχος της ατζέντας αυτής είναι: «Να γίνει η Θεσσαλονίκη, μια παραθαλάσσια εξωστρεφής πόλη, που εμπνέει τους κατοίκους και επισκέπτες της και επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της, ενισχύοντας την τοπική της οικονομία και με σεβασμό στους φυσικούς της πόρους». Ποιες είναι οι δυνατότητες και ποια τα εμπόδια στην διαδικασία ανασυγκρότησης της Θεσσαλονίκης και της ανάδειξής της σε σημαντικό πόλο έλξης για τα Βαλκάνια και όχι μόνο; Ποιες οι ευκαιρίες για τη Πόλη στη μετά Covid εποχή; Μπορούμε να πούμε ότι αυτή η δεκαετία θα είναι η δεκαετία της Θεσσαλονίκης; Τα παραπάνω ερωτήματα θα μας απασχολήσουν -μεταξύ άλλων εξίσου σημαντικών- κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Κομβικό σημείο συζήτησης θα αποτελέσει ο ρόλος της νεολαίας της Θεσσαλονίκης σε αυτή την προσπάθεια και τον αντίκτυπο που θα έχουν οι επερχόμενες αλλαγές, στη ζωή των νέων. Οφείλουμε να μιλήσουμε για τα κίνητρα που θα δοθούν στους χιλιάδες κάθε χρόνο αποφοίτους των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, η φυγή των οποίων κοστίζει στην οικονομία και στην κοινωνία της πόλης εδώ και δεκαετίες. Επίσης, σημείο ενδιαφέροντος θα αποτελέσει και το περιβαλλοντικό κόστος αυτών των παρεμβάσεων, καθώς και οι στόχοι για μια πράσινη ανάπτυξη.

Θα μιλήσουν οι βουλευτές Στράτος Σιμόπουλος, Χρήστος Γιαννούλης και Γιώργος Αρβανίτης, οι αντιδήμαρχοι Σωκράτης Δημητριάδης και Μιχάλης Κούπκας, όπως επίσης οι Σπύρος Βούγιας, Μόρφω Παπανικολάου, Στέλλα Ψαροπούλου,

Διαβάστε επίσης  Δήμος Θεσσαλονίκης: Αρχισαν οι εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (ΦΩΤΟ

Για συμμετοχή στην εκδήλωση πατήστε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *