Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας συμμετέχει στο Erasmus+

«Creating, Communicating, our Diversity we are Celebrating» – Γιορτάζοντας τη διαφορετικότητα μέσα από τη δημιουργικότητα!

«Creating, Communicating, our Diversity we are Celebrating» – Γιορτάζοντας τη διαφορετικότητα μέσα από τη δημιουργικότητα!

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 και των διδακτικών ανταλλαγών μαθητών/τριών, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες του 1ο Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο “Revuonos” Pagrindine Mokykla PRIENAI της Λιθουανίας, το χρονικό διάστημα από τις 24 έως τις 30 Μαρτίου 2019.

Στα πλαίσια της επίσκεψης παιδιά και εκπαιδευτικοί προερχόμενοι/ες από 7 χώρες, Ελλάδα, Πολωνία, Λιθουανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τουρκία, συμμετείχαν σε δραστηριότητες, εργαστήρια και δράσεις που οργανώθηκαν από το σχολείο της Λιθουανίας.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στο VILNIUS, πρωτεύουσα της χώρας, στο KAUNAS και στο TRAKAI.

Διαβάστε επίσης
Σύλληψη διευθυντή που προσπάθησε να "σπάσει" κατάληψη σε σχολείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με τα προγραμματισμένα παραδοτέα προϊόντα, την τελευταία μέρα τα παιδιά από όλες τις χώρες παρουσίασαν ένα θεατρικό βασισμένο σ΄ ένα παραμύθι “The Little Rainbow Erasmus Hood“ που δημιουργήθηκε με την συνεργασία όλων των χωρών.

Το πρόγραμμά που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2019. Κατά το διάστημα αυτό οι μαθητές/τριες, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, υλοποίησαν διάφορες δράσεις βασισμένες στην δημιουργικότητα, όπως ποιήματα, πολυμεσικές παρουσιάσεις, τραγούδια, θεατρικά, παραμύθια, ζωγραφιές.