Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου στη Σαραγόσα στο πλαίσιο του Erasmus+

Μια μοναδική εμπειρία για όλους

Μια μοναδική εμπειρία για όλους

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε εγκεκριμένο από τον εθνικό φορέα Ι.ΚΥ. πρόγραμμα Erasmus + με αριθμό σύμβασης 2018 – 1 – ES01 – ΚΑ 229 – 050022_ 2 και τίτλο: “Carpe librum” πραγματοποίησε την πρώτη κινητικότητα στη Σαραγόσα της Ισπανίας στις 10-16 Δεκεμβρίου 2018. Στο πλαίσιο της σύμπραξης το σχολείο μας συνεργάζεται με το 2ο ΓΕΛ Ευόσμου και το Γενικό Λύκειο IES Parque Goya από τη Σαραγόσα της Ισπανίας. Στην πρώτη μετακίνηση συμμετείχαν 5 μαθητές, καθώς και οι καθηγήτριες κα Μισαηλίδου Δέσποινα και κα Φωτιάδου Αγγελική.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι μαθητές πραγματοποίησαν λογοτεχνικές δράσεις και κυνήγι θησαυρού στη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη “Cubit” της Σαραγόσα, μοναδική βιβλιοθήκη μόνο για νέους στην Ευρώπη.

Ακόμη, επισκέφθηκαν το ρωμαϊκό θέατρο του Καίσαρα Αυγούστου και περιηγήθηκαν στο μουσείο.

Στο αμφιθέατρο του σχολείου, παρουσία μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου αφηγήθηκαν και δραματοποίησαν τον άθλο του Ηρακλή που έλαβε χώρα στην Ιβηρική Χερσόνησο, και συγκεκριμένα πρόκειται για «Τα βόδια του Γηρυόνη».

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Επί μία ώρα προσπαθούσε να διαρρήξει κατάστημα, αλλά άφησε το DNA του (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε συνεργασία με μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου και του IES Parque Goya επιμελήθηκαν book trailer σχετικά με το βιβλίο «Ταξίδι με τον Έσπερο» του Άγγελου Τερζάκη.

Επισκέφθηκαν το μουσείο Goya της Σαραγόσα, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν πίνακες και χαρακτικά του διάσημου Ισπανού ζωγράφου.

Ακόμη ξεναγήθηκαν στο Παλάτι Αλχαφερία, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του 11ου αιώνα.

Επιβιβάστηκαν στο πολιτιστικό λεωφορείο της πόλης προκειμένου να γνωρίσουν συνολικά την Σαραγόσα.

Ξεναγήθηκαν στον Καθεδρικό Ναό της Πόλης Laseo, στη Basilica Del Pilar και στο Μουσείο με τους τάπητες (museo de Tapices)

Οι συνοδοί καθηγητές είχαν επίσης τη χαρά να παρακολουθήσουν μια ομιλία για το μέλλον των σχολικών βιβλιοθηκών, καθώς και να συμμετέχουν σε μια λέσχη ανάγνωσης σχετικά με το έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ζορμπάς».

Η επίσκεψη στη χώρα της Ισπανίας ολοκληρώθηκε με μια εκδρομή στην πρωτεύουσα, τη Μαδρίτη. Μαθητές και καθηγητές των τριών σχολείων επισκέφθηκαν την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το ιστορικό τμήμα της πόλης, τη Μαδρίτη του Θερβάντες.

Μαθητές και καθηγητές επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και νέες ιδέες προς εφαρμογή.