5 πράγματα που κάνουμε και τρελαίνουν τις γάτες

Χαρακτηριστικά που οι μέλλοντες ιδιοκτήτες πρέπει να γνωρίζουν

της Γαλάτειας Ελευθερίου

Ενώ οι γάτες συχνά φαίνονται χαλαρές και αδιάφορες υπάρχουν κάποια πράγματα που εμείς οι άνθρωποι κάνουμε χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι είναι πολύ ενοχλητικά για αυτές! Είσαι ένοχος για κάποια από αυτά

 1. Παίζετε μουσική πολύ δυνατά
  Είναι γνωστό ότι οι γάτες έχουν πολύ ευαίσθητα αυτιά. Ακούν και τον παραμικρό ήχο οπότε η δυνατή μουσική είναι αγχωτική, τρομακτική και πολλές φορές ακόμα και οδυνηρή για αυτές. Οπότε αν έχετε διάθεση να ακούσετε μουσική στην διαπασών καλό είναι η γάτα σας να βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο!

19449627 10213495837254402 1144233476 o

 1. Ξαφνικό ξύπνημα στο κρεβάτι
  Οι γάτες αγαπούν τον ύπνο. Συνήθως κοιμούνται την μισή μέρα αλλά παρόλη την ξεκούραση όταν πηγαίνετε για ύπνο τους αρέσει να τρυπώνουν στο κρεβάτι και να κοιμούνται μαζί σας γιατί θέλουν να αισθάνονται την ανθρώπινη παρουσία. Τους εκνευρίζει αφάνταστα όμως όταν τις πετάτε από το κρεβάτι ξαφνικά. Φανταστείτε να σας ξυπνάνε απότομα από ένα βαθύ ύπνο Δεν είναι το ίδιο εκνευριστικό 3. Μην της αλλάξετε το πρόγραμμά της
  Οι γάτες είναι πλάσματα της συνήθειας. Τους αρέσει η ρουτίνα τους γιατί αυτό τις κάνει να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά. Προσπαθήστε να διατηρείτε ένα πρόγραμμα στο φαγητό, στο παιχνίδι και στον ύπνο. Αν λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι σκεφτείτε να πάρετε έναν τροφοδότη με χρονοδιακόπτη ώστε να τρώει συγκεκριμένες ώρες.
Διαβάστε επίσης
Μύθοι και αλήθειες: Κατοικίδια και μωρά

19415892 10213495838734439 73405116 n

 1. Ο «Τρομερός» μεταφορέας
  Δεν ταξιδεύουμε πολύ συχνά με τις γάτες μας όπως κάνουμε με τα σκυλιά. Τις μετακινούμε συνήθως όταν είναι να επισκεφτούμε τον κτηνίατρο, για αυτό και τον μεταφορέα τον έχουν συνδυάσει με κάτι τρομακτικό και αγχωτικό. Δεν είναι τυχαίο που όταν θέλετε να βάλετε την γάτα σας στον μεταφορέα την κυνηγάτε σε όλο το σπίτι. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα μπορείτε να αφήσετε τον μεταφορέα έξω όλη την διάρκεια της ημέρας, ώστε να τον συνηθίσει και να τον χρησιμοποιεί για να κρυφτεί, να παίξει ή ακόμα και να κοιμηθεί. Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να την μεταφέρετε θα είναι πιο εύκολο! 5. Αγκαλιά με το ζόρι!
  Βλέπεις την γατούλα σου μετά από 10 ώρες στην δουλειά και θέλεις να την αγκαλιάσεις μόλις γυρίσεις σπίτι! Δεν σας προκαλεί σίγουρα έκπληξη το γεγονός ότι η γάτα αντιδρά και προσπαθεί με κάθε τρόπο να σας αποφύγει. Τελικά συνειδητοποιείται ότι η «αναγκαστική» αγάπη οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα και αυτό γιατί οι γάτες δεν είναι τετράποδοι άνθρωποι ούτε τα παιδιά μας όπως τα αποκαλούμε μερικές φορές. Έχουν και αυτά τις παραξενιές τους. Η γάτα όταν θελήσει αγάπες και αγκαλίτσες θα έρθει από μόνη της! Μην τις πιέζεται!

19477784 10213495847054647 178374220 n

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *