Δ. Ωραιοκάστρου: Πρόγραμμα σίτισης για τα αδέσποτα ζώα

Ωραιοκάστρου

Ταΐστρες και ποτίστρες σε σημεία της Καλλιθέας, της Μυγδονίας και του Ωραιοκάστρου

Ο δήμος Ωραιοκάστρου σε αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, μεριμνά για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Με πρωτοβουλία του δήμου Ωραιοκάστρου αρχίζει η υλοποίηση προγράμματος για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων, τα οποία στις παρούσες συνθήκες με τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ για τον κορονοϊό δυσκολεύονται σημαντικά να βρουν τροφή.

Ταΐστρες και ποτίστρες

Στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει καταρτίσει ο δήμος Ωραιοκάστρου, μέσα στις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες σε σημεία της Καλλιθέας, της Μυγδονίας και του Ωραιοκάστρου όπου από σχετική καταγραφή που γίνεται διαπιστώνεται ότι υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες.

Οι πρώτες έξι ταΐστρες και δέκα ποτίστρες που θα τοποθετηθούν στον δήμο Ωραιοκάστρου προέρχονται από χορηγία της εταιρείας “Petvision – Τεληωρίδης Ι. – Παπαδόπουλος Α. Ο.Ε.”, η οποία ανταποκρινόμενη σε σχετικό ανοιχτό κάλεσμα του δήμου προσέφερε επίσης ποσότητες τροφών, που θα διατεθούν με μέριμνα του δήμου τόσο στη φιλοζωική όσο και σε μεμονωμένους εθελοντές που έχουν αιτηθεί της ειδικής βεβαίωσης, για να προχωρούν στη σίτιση αδεσπότων.

Διαβάστε επίσης
Πώς να δροσίσετε το σκυλάκι σας το καλοκαίρι

Τι ανέφερε σχετικά η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου Ευαγγελία Δρόσου:

«Οι τετράποδοι φίλοι μας υφίστανται κι αυτοί τις συνέπειες της πανδημίας και των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσής της. Δική μας επιδίωξη είναι να προστατεύσουμε τα αδέσποτα σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία κι είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι, γιατί οι προσπάθειες του δήμου δεν έχουν αφήσει ασυγκίνητους φορείς, εθελοντές και επιχειρήσεις, που συστρατεύονται και συνδράμουν καθένας με τις δυνάμεις του αυτές τις δράσεις αγάπης για τα ζώα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *