Φλόσι: Η γηραιότερη γάτα στον κόσμο – 120 ετών σε ανθρώπινα χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

γάτα

Η ιστορία της είναι σαν ταινία

Αν αναρωτιόσασταν ποια μπορεί να είναι η γηραιότερη γάτα του κόσμου, τότε θα σας απαντήσω πως είναι η Φλόσι και είναι 26 χρονών, κάτι που σημαίνει πως είναι 120 χρονών σε ανθρώπινα χρόνια.

Η Φλόσι μπορεί λόγω ηλικίας να είναι κωφή και μην βλέπει καλά, αλλά τίποτα δεν φαίνεται να την ενοχλεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθεί ένα καλό γεύμα, εκτός κι αν είναι ξαπλωμένη στην αγαπημένη της κίτρινη κουβέρτα. Η ιδιοκτήτριά της μιλά για μία ιδανική συγκάτοικο.

«Πραγματικά το απολαμβάνω, είναι πολύ καλή συγκάτοικος. Νιώθω σαν να μη μοιράζομαι το σπίτι μου με τη γηραιότερη γάτα, αλλά ότι αυτό είναι το σπίτι της και εγώ καταπατώ τον χώρο της».

Ιστορία σαν ταινία

Η ιστορία της Φλόσι είναι γεμάτη περιπέτειες, αλλά η ζωή της έμαθε να προσαρμόζεται.

Ως γατάκι, ήταν αδέσποτη και ζούσε κοντά σε ένα νοσοκομείο του Λονδίνου, όταν ένας εργαζόμενος την πήρε και την κράτησε στην οικογένειά του για 24 χρόνια. Μετά τον θάνατό του, η οικογένειά του την έδωσε σε φιλοζωική οργάνωση. Εκεί την βρήκε η σημερινή της ιδιοκτήτρια.

Παρότι μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, η Φλόσι έχει ακόμα πολύ δρόμο για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη σε ηλικία γάτα που έζησε ποτέ.

Το συγκεκριμένο ρεκόρ κατέχει η «Κρεμ Πουφ», η οποία έζησε 38 χρόνια στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: megatv.com