Φροντίζει για τα αδέσποτα ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

αδέσποτα σκύλος

Μεγάλες οι ανάγκες εξαιτίας του κορονοϊού

Στη φροντίδα και σίτιση αδέσποτων ζώων συντροφιάς προχώρησε ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με άμεση προμήθεια τροφών «με δικά του χρήματα» αλλά και δωρεά εταιρείας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του δήμου, με στόχο την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει λόγω του κορονοϊού.

Παράλληλα, ενημερώνει ότι ταΐστρες και ποτίστρες, η προμήθεια των οποίων προγραμματίζεται, θα τοποθετηθούν σε σημεία του δήμου για τα αδέσποτα ζώα. Στο μεταξύ, στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης αναμένεται να αποδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ποσό 7.500 ευρώ για την κάλυψη δαπανών που αφορούν τη σίτιση και περίθαλψη αδέσποτων ζώων, στο πλαίσιο έκτακτης επιχορήγησης ύστερα από σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ: Ω68746ΜΤΛ6-ΑΩ2).

Διαβάστε επίσης
Πώς να δροσίσετε το σκυλάκι σας το καλοκαίρι

Παράλληλα, ισχύουν τα πάγια προγράμματα για την αντιμετώπιση αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων στην περιοχή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, όπως σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο για την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων ζώων, υλοποίηση στειρώσεων και εμβολιασμών, όπως επίσης σύμβαση για την περισυλλογή, μεταφορά και φιλοξενία ζώων σε νόμιμα λειτουργούσα εγκατάσταση κυνοτροφείου.

«Τα ζώα αποπαρασιτώνονται, εμβολιάζονται και σημαίνονται ηλεκτρονικά». Η διοίκηση του δήμου επισημαίνει ότι έχει αναπτύξει συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και πολίτες προκειμένου να υπάρχει μέριμνα για τα αδέσποτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *