Η διαίσθηση των σκύλων

Μοναδική ικανότητα που τα κάνει ξεχωριστά

Της Γαλάτειας Ελευθερίου

Οι σκύλοι έχουν διαίσθηση και καταλαβαίνουν πράγματα που ακόμα και οι ιδιοκτήτες τους αργούν να αντιληφθούν και αυτό το έχουν αποδείξει πολλές επιστημονικές έρευνες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα σκυλιά χρησιμοποιούνται ως φύλακες, σε ομάδες διάσωσης ή ακόμα και από την αστυνομία.

Ερευνες έχουν αποδείξει ότι τα σκυλιά διαισθάνονται την διάθεσή μας και μπορούν να καταλάβουν την εγκυμοσύνη μιας γυναίκας ή ακόμα και αν είμαστε άρρωστοι. Σε τέτοιες περιπτώσεις μην παραξενευτείτε αν πριν ακόμα μάθετε ότι είστε έγκυος ο σκύλος σας γλείφει και ακουμπάει την κοιλιά σας ή αν είστε άρρωστος κοιμάται συνέχεια δίπλα σας.
Διαισθάνονται τον θάνατο. Έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλές φορές για σκυλιά που όταν πέθανε ο ιδιοκτήτης τους έπεσαν σε κατάθλιψη ή κοιμόντουσαν στο μέρος ταφής τους. Σας θυμίζω τον διάσημο Χάτσικο, αλλά και πολλές άλλες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης
Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε άνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο

Διαισθάνονται τους σεισμούς ακόμα και 2 ημέρες πριν γίνουν. Και αυτό γενικά για τα ζώα αλλά ιδιαίτερα τα σκυλιά, γιατί αντιλαμβάνονται τις χημικές αλλαγές που γίνονται στην φύση.
Διαισθάνονται τον φόβο στους ανθρώπους λόγω της αδρεναλίνης που απελευθερώνεται στον οργανισμό μας όταν φοβόμαστε. Τότε μπορεί να γίνουν προστατευτικοί απέναντί μας γιατί αντιλαμβάνονται τα συναισθήματά μας.

Μπορεί να διαθέτουν νοημοσύνη μικρού παιδιού αλλά τα σκυλιά καταλαβαίνουν τις προθέσεις μας ιδίως όταν αυτές έχουν συνδυαστεί με κάτι καλό, για παράδειγμα βόλτα στο πάρκο όταν παίρνεται στα χέρια σας το λουράκι ή με κάτι που δεν τους αρέσει και τόσο, όπως το μπάνιο, όταν βλέπουν στα χέρια σας το σαμπουάν και την πετσέτα τους

Η αίσθηση της όσφρησης στα σκυλιά είναι ένα από τα πλεονεκτήματά τους. Διαθέτουν 200 εκατομμύρια οσφρητικά κύτταρα ενώ στην ανθρώπινη μύτη υπάρχουν μόνο 5 εκατομμύρια από αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *