Καμπανάκι από την iSea για την προστασία του αγγελοκαρχαρία (ΦΩΤΟ)

Η περιβαλλοντική οργάνωση iSea, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και απευθύνει έκκληση σχετικά με την προστασία του αγγελοκαρχαρία ή αλλιώς ρίνα, του πεπλατυσμένου, δηλαδή, καρχαρία.

Πρόκειται για μία από τις περισσότερο απειλούμενες ομάδες καρχαριών στο κόσμο!

Να σημειωθεί πως η οργάνωση iSea υλοποιεί το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προστασίας των Αγγελοκαρχαριών στο Νότιο Αιγαίο», με τη χρηματοδότηση του Shark Conservation Fund.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, στη Μεσόγειο εντοπίζονται 3 είδη (ακανθορίνα, ματορίνα και αγγελοκαρχαρίας), με τους μεσογειακούς πληθυσμούς τους να έχουν χαρακτηριστεί Κρισίμως Κινδυνεύοντες από τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN) λόγω της ραγδαίας μείωσής τους και τοπικών εξαφανίσεων σε διάφορα σημεία της Μεσογείου. Οι κύριες απειλές τους είναι η παρεμπίπτουσα αλιεία από τράτες, δίχτυα και παραγάδια βυθού καθώς και η συνολική υποβάθμιση των ενδιαιτημάτων τους.

Το πρόγραμμα  που υλοποιεί η iSea έχει ως στόχο τον εντοπισμό σημαντικών περιοχών για τα 3 είδη, τη βελτίωση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και την ενημέρωση των αρμόδιων αρχών και τοπικών φορέων.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης:

«Καλούμε όσους έχουν εντοπίσει αγγελοκαρχαρίες, ακόμα και σε ιχθυοπωλεία (αν και προστατευόμενα είδη δυστυχώς ακόμα υπάρχουν περιστατικά αλίευσης και εμπορίας), να επικοινωνήσουν μαζί μας στο Facebook ή στέλνοντας email στο [email protected]».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *