Καμηλοπάρδαλη μόλις τριών μηνών κατάφερε να περπατήσει με τεχνητά μέλη (ΒΙΝΤΕΟ)

καμηλοπάρδαλη

Ηρθε στον κόσμο με μία σοβαρή γενετική ανωμαλία

Μια μικρή καμηλοπάρδαλη μόλις τριών μηνών ήρθε στον κόσμο με μία σοβαρή γενετική ανωμαλία, όμως τελικά κατάφερε να περπατήσει.

Οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο, μίλησαν με ειδικούς και έτσι η Σιτούνι, όπως είναι το όνομα που της έχουν δώσει, κατάφερε να περπατήσει ξανά, αφού οι γιατροί της τοποθέτησαν τεχνητά μέλη. Ο ειδικός που ανέλαβε την αποκατάστασή της, ειδικεύεται μάλιστα σε παραολυμπιονίκες.

«Είναι μία αίσθηση ολοκλήρωσης. Νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο έχω κάνει τα τελευταία 30 χρόνια. Δεν έχω ξανά δουλέψει με την άγρια ζωή» λέει χαρακτηριστικά υπάλληλος του ζωολογικού κήπου.

Αν και η διαδικασία διήρκησε περισσότερο από έναν μήνα σήμερα η συμπαθέστατη Σιτούνι μπορεί και πάλι να τρέξει.

Στην Αργεντινή 17 πιγκουίνοι επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον, στις θάλασσες της Νοτίου Αμερικής. Οι πιγκουίνοι του Μαγγελάνου κινδύνεψαν να πεθάνουν όταν στο ετήσιο αναπαραγωγικό τους ταξίδι έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Διαβάστε επίσης
Αναστάτωση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο - Εκπυρσοκρότησε όπλο αστυνομικού

Διασώθηκαν από ειδική ομάδα και αντιμετώπιζαν προβλήματα υποσιτισμού και αφυδάτωσης. Η ομάδα που τους περιέθαλψε φρόντισε να λύσει όλα τα προβλήματα των συμπαθών θαλάσσιων πτηνών.

Το είδος αυτό των πιγκουίνων είναι ένα από τα πιο πολυάριθμα στον κόσμο και δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο εξαφάνισης καθώς βρίσκει πάντοτε επαρκείς ποσότητες τροφής στον Ατλαντικό.

Πηγή:  megatv.com