Νέα πλατφόρμα για αδέσποτα ζώα που αναζητούν οικογένεια από το δήμο Θεσσαλονίκης

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης με μία ειδική πλατφόρμα στο site του δήμου (www.thessaloniki.gr) θα βρίσκει να ζεστό και φιλόξενο σπίτι σε αδέσποτα που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα με το όνομα «Ψάχνω να βρω σπίτι και οικογένεια» αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο δεκαήμερο, ενώ ήδη έχουν συγκεντρωθεί οι φωτογραφίες των πρώτων αδέσποτων που θα «φιλοξενηθούν» στο site και θα αναζητήσουν τη δική τους οικογένεια.

Όπως αναφέρει στο makthes.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης «με αυτή τη δράση σε συνεννόηση με εκπροσώπους φιλοζωικών εταιριών επιδιώκουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και παράλληλα να μειώσουμε τον αριθμό των αδέσποτων ζώων στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Δράση καθαριότητας και αντι-γκράφιτι στη Νέα Παραλία (ΦΩΤΟ)

Στην πλατφόρμα αρχικά θα φιλοξενηθούν τα στοιχεία δώδεκα αδέσποτων. Θα προστεθούν φωτογραφίες και περιγραφή του κάθε ζώου, όπως είναι η ράτσα, το ύψος, το βάρος κτλ.

Υπολογίζεται πως στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται κυκλοφορούν περίπου 150 αδέσποτα σκυλιά. «Ψάχνουμε να βρούμε οικογένειες για τους τετράποδους φίλους μας. Εκτιμώ ότι οι Θεσσαλονικείς θα δείξουν για άλλη μια φορά προθυμία και θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια που κάνουμε» σχολιάζει μεταξύ άλλων στο Makthes.gr ο κ. Δημητριάδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *