Νεκρή αρκούδα στην Εγνατία Οδό

αρκούδα Κοζάνη νεκρή

Στην περιοχή της Κοζάνης

Μία αρκούδα νεαρής ηλικίας βρέθηκε νεκρή την περασμένη Τετάρτη στην Εγνατία Οδό.

Συγκεκριμένα, η νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στο 3,9 χλμ του κόμβου Καλαμιάς Κοζάνης προς Σιάτιστα στην Εγνατία Οδό. Η αρκούδα, ήταν θηλυκό ζώο, νεαρής ηλικίας και έφερε τραύμα στο κεφάλι.

Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας διευκρινίζονται σχετικά με το περιστατικό τα εξής:

«Την Τετάρτη 10/06/2020 και ώρα 02:00 μ.μ., ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά το Δασαρχείο Κοζάνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας από την Εγνατία Οδό, ότι εντοπίστηκε νεκρή αρκούδα από διερχόμενους οδηγούς στο οδικό σημείο του κόμβου Καλαμιάς προς Σιάτιστα επί της Εγνατίας Οδού.

Αμεσα μετέβησαν στο σημείο ο Προϊστάμενος με δυο Δασοφύλακες του Δασαρχείου Κοζάνης, προκειμένου να ελέγξουν το περιστατικό λόγω αρμοδιότητας, καθώς και κλιμάκιο της Τροχαίας Κοζάνης.

Διαβάστε επίσης
Κοζάνη: Καταστράφηκαν οι παραγωγοί από το πυκνό χαλάζι

Την περιοχή επισκέφτηκε εκ νέου σήμερα (σ.σ. χθες) Πέμπτη με το πρώτο φως της ημέρας συνεργείο του Δασαρχείου Κοζάνης, Κτηνίατρος από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Π.Ε. Κοζάνης και συνεργείο της Εγνατίας Οδού, όπου διαπιστώθηκε ότι το νεκρό ζώο ήταν θηλυκό νεαρής ηλικίας και έφερε τραύμα μόνο στο κεφάλι, το οποίο προφανώς προκλήθηκε από σύγκρουση με διερχόμενο όχημα.

Κατόπιν υποδείξεων του Δασαρχείου Κοζάνης και τη συνδρομή ιδιώτη κατοίκου της περιοχής, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ταφή του ζώου».

Πηγή: dasarxeio.com

Φωτογραφία Αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *