Νεκρό ελάφι που το τάισαν γαριδάκια, τυρόπιτες και σάντουιτς

Τι αναφέρουν σχετικά οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής

Θλίψη προκαλεί η αποκάλυψη που έκαναν μέσω των social media οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής, για ένα ελάφι που βρήκε τον θάνατο από υπερβολική κατάποση ψωμιού που του έδωσαν περιπατητές στην Πάρνηθα. Ένα δεύτερο ελάφι κινδύνευσε προ ημερών στο “Πάρκο των Ψυχών” από ανάλογη αιτία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής σε ανάρτησή τους στο Facebook σχετικά με το ελάφι:

«Μια από τις προηγούμενες Κυριακές, στη Πάρνηθα, στη τοποθεσία Πάρκο των Ψυχών, το περίπολο του Ε.ΔΑΣ.Α. μετά από υπόδειξη επισκεπτών και περιπατητών του βουνού, είδε ένα μεγαλόσωμο θηλυκό ελάφι να βρίσκεται ξαπλωμένο ακίνητο στο ρέμα βόρεια του Πάρκου.

Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, Δασαρχείο και Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας οι οποίοι έφτασαν άμεσα.

Σύμφωνα με κτηνίατρο που το εξέτασε, το ζώο έπαθε στομαχικό ίλιγγο, πρήξιμο εντέρου, πρήξιμο κοιλιάς , προφανώς από υπερβολική κατάποση ψωμιού που τις έδωσαν οι παρευρισκόμενοι και σε συνδυασμό με τυριά και φρούτα. Το ζώο γλύτωσε το θάνατο για λίγο, ενώ μια εβδομάδα πριν έχασαν ένα ζώο από παρόμοια κατάσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα ζώα έλαβαν ως τροφή τυρόπιτες, σάντουιτς με ζαμπόν (!), γαριδάκια (!!) κλπ.

Θερμή παράκληση προς όλους τους επισκέπτες : Μην ταΐζετε τα άγρια ζώα! Υπάρχει πληθώρα τροφής στο δάσος για όλους. Σεβαστείτε τα ζώα και τις οδηγίες των Αρχών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *