Ο 88χρονος που ταΐζει τα περιστέρια στην πλατεία Αριστοτέλους (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

thessaloniki tzimis samaras

Η ζωή του Τζίμη Σαμαρά και η ακτιβιστική του δράση έγιναν ταινία

Η ζωή του Τζίμη Σαμαρά και η ακτιβιστική του δράση έγιναν ταινία

Οσοι απολαμβάνετε τη βόλτα σας στην πλατεία Αριστοτέλους δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον έχετε δει να ταΐζει τα περιστέρια. Είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι, είτε έχει κρύο, είτε ζέστη, ο ηλικιωμένος άνδρας παραμένει όσο μπορεί πιστός στο ραντεβού του, δείχνοντας την απεριόριστη αγάπη του για τα… παιδιά του, όπως τα αποκαλεί.

thessaloniki tzimis samaras

Η σχέση του Τζίμη Σαμαρά με τα ζώα είναι γνωστή σε όλους όσους τον γνωρίζουν και όχι μόνο. Αν σκεφθεί κανείς πως η ακτιβιστική του δράση γυρίστηκε σε φιλμ από το συνεργάτη του γνωστού σκηνοθέτη, Φράνσις Φορντ Κόπολα, Μάικλ Λόγγο, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Διαβάστε επίσης
Ακόμη 23 εθελόντριες νοσηλεύτριες καταφτάνουν στην Θεσσαλονίκη

Ο 88χρονος Τζίμης Σαμαράς, είναι γνωστός στους Θεσσαλονικείς από την αλυσίδα γυμναστηρίων που είχε στην πόλη τη δεκαετία του 80. Πριν την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη, ζούσε στο Χόλιγουντ και ήταν προσωπικός γυμναστής πολλών Star.

thessaloniki tzimis samaras

Μετά την έντονη και λαμπερή ζωή, αφοσιώθηκε στα ζώα και κυρίως στην περίθαλψη και την προστασία των αδέσποτων. Η δράση του δεν πέρασε απαρατήρητη και εκτός από τη δημοσιότητα που πήρε στα εγχώρια μέσα, η χάρη του έφτασε μέχρι την Αμερική. Μάλιστα, το CNN του έκανε εκτενές αφιέρωμα, ενώ όπως προαναφέραμε έγινε ταινία.

thessaloniki tzimis samaras