Ο σκύλος μας την Ανοιξη

Η άνοιξη νομίζω είναι η πιο αγαπημένη και χαρούμενη εποχή του χρόνου. Είναι εποχή ανανέωσης και καλύτερης διάθεσης. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για τους τετράποδους φίλους μας! Ωστόσο πρέπει να φροντίσουμε το σκυλάκι μας, ώστε να μηv του δημουργηθούν διάφορα προβλήματα λόγω εποχής! Όσοι έχουμε κήπο το πρώτο πράγμα […]

Η άνοιξη νομίζω είναι η πιο αγαπημένη και χαρούμενη εποχή του χρόνου. Είναι εποχή ανανέωσης και καλύτερης διάθεσης.

Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για τους τετράποδους φίλους μας! Ωστόσο πρέπει να φροντίσουμε το σκυλάκι μας, ώστε να μηv του δημουργηθούν διάφορα προβλήματα λόγω εποχής!

Όσοι έχουμε κήπο το πρώτο πράγμα που κάνουμε αυτη την εποχή είναι να τον περιποιηθούμε, να τον καθαρίσουμε, να τον ανανεώσουμε. Χρησιμοποιούμε διάφορα χημικά καθαριστικά και λιπάσματα που ρίχνουμε στα φυτά μας και δεν θα πρέπει να τα αφήνουμε εκτεθειμένα.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιά φυτά μπορούν να βλάψουν τον σκύλο μας!

Όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι ισχυρά δηλητήρια με θανατηφόρες επιπτώσεις.

Η Άνοιξη, όπως και για τους ανθρώπους, είναι η εποχή των αλλεργιών. Εάν παρατηρήσετε πως ο σκύλος σας ξύνεται επίμονα, το δέρμα του, είναι ερεθισμένο ή φτερνίζεται επίμονα, καλό θα είναι αμέσως να επισκεφτείται τον κτηνίατρο. Επίσης εάν για κάποιο λόγο, έχετε σταματήσει την αποπαρασίτωση του σκύλου σας εξωτερική και εσωτερική, είναι καιρός να την αρχίσετε πάλι. Υπάρχουν παράσιτα που μπορούν να βλάψουν την υγεία του σκύλου ανεπανόρθωτα.

Τα φάρμακα για την πρόληψη δεν κοστίζουν ακριβά, και επιπλέον γλυτώνουμε απο μεγάλες περιπέτειες μελλοντικά!

Οι περισσότεροι σκύλοι χάνουν πολύ τρίχωμα αυτή την εποχή. Το βούρτσισμα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα απο το δέρμα, διώχνει τις νεκρές τρίχες και βοηθάει τον αέρα να κυκλοφορεί στο σώμα του σκύλου μας. Φυσικά δεν εννοούμε καθημερινά! Το πολύ συχνό βούρτσισμα μπορεί να δημιουργήσει αρκετά δερματικά προβλήματα.

Επίσης είναι η κατάλληλη εποχή να τσεκάρετε το βιβλιάριο εμβολιασμού του για να δείτε αν υπολείπονται κάποια εμβόλια ή χρειάζονται επανάληψη.

Το σκυλάκι σας σίγουρα λατρεύει την άνοιξη για τον προφανή λόγο ότι μπορεί καθημερινά να χαίρετε την βόλτα του, χωρίς το κρύο και την βροχή.

Απολαύστε μαζί τις ανοιξιάτικες μέρες και προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι!