Πέντε tips για να μην… βράσει η γάτα σας

γάτα

Τι πρέπει να κάνετε

Τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει και ανοίγει η γάτα σας αρχίζει και το νιώθει στο… πετσί της. Απλώνεται στους καναπέδες και στο πάτωμα σαν να πρόκειται να λιώσει και γενικώς δεν περνάει καλά.

Για να καταφέρετε να κάνετε την γάτα σας να μην νιώθει τόσο άσχημα στον ζεστό καιρό υπάρχουν βήματα μπορείτε να ακολουθήσετε για να την βοηθήσετε.

Φτιάξε δροσερές γωνιές

Βρες τα σημεία που έχουν ελαφρύ «ρεύμα» αέρα μέσα στο σπίτι και κάνε το περιβάλλον φιλικό για τη γάτα σου, ώστε να πειστεί και να επιλέγει να ξαπλώνει εκεί. Μπορείς επίσης να απλώσεις υγρές πετσέτες στα αγαπημένα της σημεία.

Σύμμαχός σου οι βρεγμένες πετσέτες

Για να δροσίσεις το τρίχωμά της χωρίς να δυσανασχετήσει, βρέξε ελαφρά μια πετσέτα κουζίνας και χάιδεψε την απαλά με αυτή. Μπορείς να κάνεις όσες επαναλήψεις χρειαστεί.

Καθημερινό βούρτσισμα

Όταν το τρίχωμά της είναι καθαρό από κόμπους, η γάτα διατηρεί τη φυσιολογική της θερμοκρασία, γεγονός πολύ θετικό για τη διαβίωσή της το καλοκαίρι. Μην ξεχνάς, λοιπόν, να τη βουρτσίζεις συχνά.

Κλιματιστικό, ανεμιστήρας, οτιδήποτε

Σκέψου τι κάνεις εσύ για να δροσιστείς: ανάβεις το κλιματιστικό, βάζεις τον ανεμιστήρα στο on, κατεβάζεις τις τέντες το μεσημέρι. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν ένα ιδανικό περιβάλλον για τη γάτα σου το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι.

Ώρα για δροσερό παιχνίδι

Φτιάξε μερικά παγάκια με ζωμό από βραστό κοτόπουλο ή μοσχάρι και ρίξτα στη βεράντα. Η γάτα σου, από την έμφυτη περιέργειά της, θα τρέξει να τα πιάσει και έτσι θα ανακουφιστούν οι πατούσες της που είναι και ένα από τα πιο θερμά μέρη του σώματός της. Bonus η νοστιμιά στο τέλος…

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *