Πορεία για τα δικαιώματα των ζώων στην Θεσσαλονίκη

Σήμερα στις 15:00 Πορεία για τα δικαιώματα των ζώων θα κάνουν σήμερα φιλοζωικές οργανώσεις στην Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στον Λευκό Πύργο και θα ακολουθήσει πορεία. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Στον πλανήτη μας η κακοποίηση, εκμετάλλευση και θανάτωση των μη ανθρώπινων ζώων είναι δίχως προηγούμενο. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, πάνω […]

Σήμερα στις 15:00

Πορεία για τα δικαιώματα των ζώων θα κάνουν σήμερα φιλοζωικές οργανώσεις στην Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 στον Λευκό Πύργο και θα ακολουθήσει πορεία.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Στον πλανήτη μας η κακοποίηση, εκμετάλλευση και θανάτωση των μη ανθρώπινων ζώων είναι δίχως προηγούμενο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, πάνω από 150 δισεκατομμύρια ζώα ξηράς και θάλασσας σκοτώνονται κάθε χρόνο μόνο για τροφή, χωρίς να υπολογίζονται οι παράπλευρες απώλειες και όσα δεν έχουν δηλωθεί.Οι βιομηχανίες γάλακτος και αυγών αποτελούν την οργανική συνέχεια της βιομηχανίας κρέατος, κακοποιώντας συστηματικά και σαδιστικά τα ζώα που χρησιμοποιούν για την παραγωγή τους. Ταυτόχρονα, εκατομμύρια άλλες αισθανόμενες υπάρξεις υπόκεινται σε αβάστακτη βαναυσότητα και θανάτωση για πειραματικές δοκιμές προϊόντων, για το δέρμα, τη γούνα, το μαλλί και τα πούπουλά τους και για το κέρδος της βιομηχανίας ψυχαγωγίας και θεαμάτων σε ζωολογικούς κήπους, δελφινάρια και τσίρκα. Eκτροφεία οικόσιτων ζώων φέρνουν με το ζόρι στη ζωή νεαρά κουτάβια και γάτες “ράτσας” στις χειρότερες των συνθηκών για να πουληθούν σε αφελείς αγοραστές, ενώ χιλιάδες ζώα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στο δρόμο.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητη πορεία των ταξιτζήδων το Σάββατο

Σας καλούμε φέτος στην μεγαλύτερη πορεία που θα γίνει για τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των ζώων στην πόλη μας. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι εκεί. Να ακουστεί δυνατά η φωνή της ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ και της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ! Να γίνουμε όλοι μαζί η φωνή αυτών των βασανισμένων πλασμάτων!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

15.00 – Λευκός Πύργος
Συγκέντρωση για την πορεία διαμαρτυρίας για όλα τα ζώα

Παρακαλούμε οι συμμετέχοντες στην πορεία να φοράνε μαύρα ρούχα ως ένδειξη πένθους για όλα τα αδικοχαμένα ζώα.

19.00 – Οικόπολις (Πτολεμαίων 29α, 5ος όροφος)
Προβολή του ντοκιμαντέρ “Η σκοτεινή αλήθεια για τα ζωϊκά προϊόντα” – Συζήτηση

21.00 – Οικόπολις (Πτολεμαίων 29α, 5ος όροφος)
Vegan κουζίνα.»