Πως πρέπει να φροντίζετε τον σκύλο σας στο σπίτι

πως να περιποιηθείτε τον σκύλο στο σπίτι

Ολα όσα χρειάζεται να κάνετε καθημερινά

Ενας σκύλος στο σπίτι χρειάζεται καθημερινή φροντίδα και περιποίηση και σίγουρα δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση.

Οταν θα αποφασίσετε να έχετε το δικό σας σκύλο, θα πρέπει να σκεφθείτε πως εκτός από τις απαραίτητες επισκέψεις στον κτηνίατρο, ώστε να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την καλή του υγεία, χρειάζεται να κάνετε και κάποια πράγματα καθημερινά στο σπίτι ώστε να διατηρείται ο χώρος καθαρός και να απολαμβάνει και ο ίδιος την φιλοξενία σας.

Τι πρέπει να κάνετε για τον σκύλο στο σπίτι

Δείτε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε… Το σκυλί στο σπίτι χρειάζεται βούρτσισμα σχεδόν καθημερινά ώστε να απομακρύνετε τις περιττές τρίχες. Επίσης το μπάνιο του είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε αλλά χωρίς υπερβολές.

Το σκυλί δεν χρειάζεται τόσο συχνά μπάνιο αλλά μία φορά τον μήνα είναι αρκετό και σε κάποιες περιπτώσεις λίγο πιο αραιά.

Με το τακτικό μπάνιο μπορεί να δημιουργήσετε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά και να έχετε να αντιμετωπίσετε δερματοπάθειες ή θαμπό τρίχωμα που πέφτει.

Μπορείτε όμως να καθαρίζετε τα ποδαράκια του και την κοιλιά του τοπικά μετά την βόλτα.

Μέσα στην περιποίησή του ανήκει και ο καθημερινός έλεγχος τον οποίο μπορείτε να κάνετε χαϊδεύοντάς το ώστε να δείτε αν πιάνετε κάτι διαφορετικό στο σώμα του και ο καθαρισμός των αυτιών. Φροντίστε επίσης το σκυλί σας να φοράει την αμπούλα του και οτιδήποτε χρειάζεται για τα παράσιτα για τα οποία θα σας ενημερώσει ο κτηνίατρος.

Πριν επιχειρήσετε να κόψετε τα νύχια του σκύλου σας θα πρέπει να προμηθευθείτε και τον κατάλληλο νυχοκόπτη ή αλλιώς έναν κόφτη νυχιών για σκύλους.

Δείτε επίσης: Τι πρέπει να προσέξετε για την υιοθεσία ενός σκύλου

Την διαδικασία αυτή δεν την αγαπούν και πολύ τα σκυλιά αντιδρούν ακόμα και όταν καταλάβουν ότι τους πιάνεται τα πόδια. Προσπαθήστε να μάθετε στον σκύλο σας από μικρό να νιώθει το άγγιγμα στα πόδια του, το κόψιμο νυχιών χρειάζεται να γίνεται μια φορά τον μήνα, οπότε επενδύστε χρόνο ο οποίος στην συνέχεια θα σας φανεί πολύτιμος.

Οσον αφορά την περιποίηση του τριχώματος του εκάστοτε σκύλου θα πρέπει να γνωρίζετε πως το κάθε τρίχωμα θέλει και την ανάλογη βούρτσα.

Αν ο σκύλος σας έχει μακριά τρίχα τότε το χτένισμα του θα πρέπει να γίνεται πιο συχνά έτσι ώστε να μην μπερδεύεται το τρίχωμα του, με συνέπεια να δημιουργούνται κόμποι κάνοντας έτσι το χτένισμα πιο επώδυνο. Οι σκύλοι με μεσαίου μήκος τρίχας χρειάζονται μια φορά την εβδομάδα χτένισμα ενώ τα κοντότριχα μια φορά τον μήνα.

Συνήθως τα περισσότερα σκυλιά απολαμβάνουν το χτένισμα και δεν χρειάζεται κάποιο «τρικ» έτσι ώστε να τα κάνετε να συνηθίσουν την διαδικασία.

Πηγή: govastileto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *