Σκυλοτροφές: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε την σωστή

σκύλος

Τι πρέπει να λάβετε υπόψιν σας

Η τροφή που θα δίνετε στον σκύλο σας είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρετε καθώς από αυτό θα εξαρτηθεί και η υγεία του.

Πώς επιλέγετε όμως μια καλή τροφή σκύλου; Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση διότι ο κάθε σκύλος έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες, όμως υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν πριν αποφασίσετε στην κατάλληλη τροφή για τον σκύλο σας.

Με ποια κριτήρια λοιπόν θα κάνετε την επιλογή σας; Παρακάτω θα δείτε τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά τροφής. Φυσικά, τονίζουμε πως πάντα πρέπει να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρο του σκύλου σας που θα σας προτείνει τροφή σκύλου με βάση το ιστορικό του και τις ανάγκες του.

Πρώτο κριτήριο: Η ηλικία του σκύλου

Οι σκύλοι έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες σε κάθε στάδιο της ζωής τους. Για αυτό πρέπει να τρώνε τροφή η οποία ανταποκρίνεται στην ηλικία τους, ώστε να παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Αν έχετε κουτάβι, πρέπει να επιλέξετε τροφή σκύλου με υψηλής ποιότητας πρωτείνη που θα το βοηθήσει να χτίσει γερούς μυς, αλλά και δοκοσαεξανοϊκό οξύ, μια ουσία που βρίσκεται στο γάλα της μητέρας του. Καθώς μεγαλώνει ο σκύλος σας πρέπει να επιλέξετε τροφή για ενήλικες ώστε να διατηρεί σωστό βάρος αλλά και να υποστηρίζονται οι ανάγκες του με βάση το πόσο δραστήριος είναι.

Διαβάστε επίσης  Λάρισα: Σκυλί σφήνωσε σε κάγκελα - Το έσωσε πρόεδρος χωριού (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεύτερο κριτήριο: Το μέγεθος του σκύλου

Πολλοί σκύλοι ανταποκρίνονται καλύτερα σε μια δίαιτα διαμορφωμένη ανάλογα με το μέγεθός τους. Τα μεγαλόσωμα σκυλιά επωφελούνται περισσότερο από τροφή σκύλου φτιαγμένη με γλυκοσαμίνη που ενισχύει τις αρθρώσεις. Τα μικρόσωμα σκυλιά φαίνεται να προτιμούν τροφή που έχει μικρές κροκέτες για να τις μασούν καλύτερα.

Τρίτο κριτήριο: Τα επίπεδα της ενέργειας που έχει

Ένας σκύλος εργασίας, ή ένας σκύλος διαγωνισμού καίει περισσότερες θερμίδες από ότι ένας σκύλος που η μόνη δραστηριότητα που κάνει είναι οι κλασικές βόλτες.

Αν ο σκύλος σας είναι αθλητής σίγουρα θα επωφεληθεί από τροφή σκύλου πλούσια σε θρεπτικές ουσίες ειδικά σχεδιασμένες για σκύλους με υψηλά επίπεδα ενέργειας. Από την άλλη, αν ο σκύλος σας δεν ασκείται ιδιαίτερα, θα χρειαστείτε τροφή σκύλου ιδανική για ρύθμιση του βάρους ώστε να διατηρήσει τη σωστή κατάσταση του οργανισμού του.

Τέταρτο κριτήριο: Αν έχει κάποια πάθηση

Το τελευταίο που πρέπει να σκεφτείτε πριν επιλέξετε τροφή σκύλου είναι οι διατροφικές του προτιμήσεις ή παθήσεις, όπως ευαίσθητο δέρμα. Η τροφή που θα πάρετε πρέπει να πληρεί αυτές τις προϋποθέσεις, αλλά και να τον καλύπτει όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά.

Στην περίπτωση που ο σκύλος σας αντιμετωπίζει κάποια πάθηση, η κατάλληλη τροφή θα τον βοηθήσει σημαντικά. Μπορείτε επιπλέον να συνδυάζετε ξηρά τροφή με κονσέρβα ή συμπληρώματα διατροφής για ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Πηγή: petsandgarden.gr