Στην κόλαση της Αυστραλίας: Όταν τα ζώα εμπιστεύθηκαν ξανά τον άνθρωπο (ΦΩΤΟ)

Μια άλλη εικόνα…

Μια άλλη εικόνα…

Απέραντη θλίψη προκαλούν οι εικόνες καταστροφής από την Αυστραλία. Ανήμπορα ζώα τρέχουν στους ανθρώπους για βοήθεια, σε μια τελευταία προσπάθεια να μην καούν ζωντανά. Τα ΜΜΕ της Αυστραλίας παίζουν θέματα με απλούς πολίτες που πέφτουν στις φλόγες για να βοηθήσουν κοάλα, καγκουρό και άλλα ζώα που κινδυνεύουν να πεθάνουν από τον πύρινο εφιάλτη.

Οι δύο πιο πρόσφατες εικόνες, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, συγκινούν αλλά και προβληματίζουν ταυτόχρονα. Ένα καγκουρό κι ένα κοάλα, έχουν βρει βοήθεια και θαλπωρή σε δύο νεαρούς άνδρες, οι οποίοι τα φροντίζουν, δίνοντάς τους λίγο νερό, μια κουβέρτα.

Στην πρώτη φωτογραφία ένας έφηβος στη Νέα Νότια Ουαλία δίνει τις πρώτες βοήθειες σε ένα καγκουρό που φέρει εγκαύματα, βρέχοντάς το και δίνοντάς του ένα μπολ με νερό για να πιει. Στη δεύτερη περίπτωση, ένας νεαρός κυνηγός έγινε ο ήρωας ενός μικρού κοάλα, αφού ρίσκαρε τη ζωή του μπαίνοντας στη φωτιά για να το σώσει από τις φλόγες. Συνολικά, όπως δήλωσε ο ίδιος, κατάφερε να σώσει περίπου 8-9 κοάλα, ενώ βρήκε και άλλα που είχαν ήδη καεί.

Διαβάστε επίσης
Απίστευτο: Πτήση για το… πουθενά ξεπούλησε σε δέκα λεπτά!

© Matrix for Daily Mail Australia 
© Instagram/Patrick Boyle

Προηγήθηκαν διασώσεις ζώων τόσο από τους πυροσβέστες της Αυστραλίας όσο και από απλούς πολίτες που μπαίνουν στις φλόγες, ακόμη και ρισκάροντας την ίδια τους τη σωματική ακεραιότητα, προκειμένου να σώσουν τα ανήμπορα πλάσματα.

Διάσωση κοάλα από πυροσβέστες / © AP Images

Μια άλλη εικόνα της οικολογικής καταστροφής στην Αυστραλία. Μια εικόνα, που μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε στο ανθρώπινο είδος.

Πηγή: ethnos.gr