Τα οφέλη που απολαμβάνουν όσοι έχουν γάτα

γάτα

Τόσο στην υγεία όσο και στην ψυχολογία

Η αντιμαχόμενη και μπερδεμένη συμπεριφορά που μπορεί να έχει μια γάτα είναι παρόμοια με αυτή των ανθρώπων. Ίσως εξαιτίας αυτού, οι τεχνικές όπως η θεραπεία της γάτας να γίνονται δημοφιλείς στο πεδίο της συναισθηματικής υγείας.

Η θεραπεία της γάτας έχει δείξει πως η συντροφιά με μια γάτα μπορεί να κάνει φυσικές και συναισθηματικές βελτιώσεις. Το να έχετε αυτό το ζωάκι σαν κατοικίδιο είναι περισσότερο ωφέλιμο από όσο νομίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι.

5 οφέλη της θεραπείας με γάτα

Βοηθάνε στην ανακούφιση της κατάθλιψης και του άγχους

Οι γάτες κάνουν αξιοσημείωτες βελτιώσεις στους ανθρώπους με άγχος και κατάθλιψη. Το γουργούρισμα τους είναι χαλαρωτικό, διεγείρει την συγκέντρωση και δημιουργεί μια ευπρόσδεκτη ατμόσφαιρα.

Παρέχουν παρέα

Για ένα άτομο που ζει μόνο του, μια γάτα είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι πολύ ανεξάρτητη όταν θέλει αλλά επίσης και πολύ στοργική. Μερικές φορές ωστόσο θα είναι και ενοχλητική που θα θέλετε να φύγει! Είναι διασκεδαστικές και παιχνιδιάρες και πάντα θα σας διασκεδάζουν. Να θυμάστε πόσο σημαντικό είναι να τις ταΐζετε σωστά, να είστε ενήμεροι για τα εμβόλια τους και να κόβετε τα νύχια τους (εκτός και αν θέλετε να καταστρέψουν όλα σας τα έπιπλα!)

Βοηθάνε στο Αλτσχάιμερ, στον αυτισμό και στην Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας

Όπως προαναφέρθηκε, οι θεραπευτές χρησιμοποιούν γάτες ως συμπληρωματική θεραπεία σε περιπτώσεις αυτισμού, Αλτσχάιμερ ή ΔΕΠ-Υ. Αν και επιστημονικά δεν υπάρχει έρευνα που να το υποστηρίζει, έχουν βελτιώσει την ζωή των ιδιοκτητών τους σε εκατοντάδες περιπτώσεις. «Το να τις χαϊδεύεις, να ακούς το γουργούρισμα, το νιαούρισμα τους και το να τις παρατηρείς να παίζουν εξυπηρετεί ως διεγερτικό για πολλούς ασθενείς μου».

Κάνει υπεύθυνα τα παιδιά

Μια γάτα στο σπίτι είναι σπουδαία ευθύνη για τα παιδιά. Η φροντίδα, το τάισμα και η εκπαίδευσή της δεν είναι πάντα εύκολη δουλειά. Είναι σημαντικό να μιλήσετε στα παιδιά σας έτσι ώστε να γνωρίζουν την σημασία τους. Μην ξεχάσετε να ξεκαθαρίσετε ότι το ζώο δεν είναι παιχνίδι. Δεν πρέπει να την χτυπάνε, να την ρίχνουν κάτω ή να την τραβάνε από την ουρά. Ως ζωντανοί οργανισμοί πρέπει να τη σέβονται και να την αγαπούν. Τα κατοικίδια θα είναι πιο ευτυχισμένα αν τα παιδιά τα φροντίζουν σωστά.

Δεν χρειάζονται πάρα πολλή φροντίδα

Σε αντίθεση με αλλά ζώα, εκτός από τα εμβόλια και το φαγητό, οι γάτες δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα. Είναι αρκετά καθαρά ζώα. Μόλις μάθουν να χρησιμοποιούν την άμμο τους, πάντα θα το κάνουν. Πάντα καθαρίζουν τον εαυτό τους και τα μικρά τους και δεν απαιτούν συνέχεια προσοχή. Απλώς χρειάζεται να τις κάνετε μπάνιο μια στο τόσο, βεβαιωθείτε ότι τις ταΐζετε με το σωστό φαγητό και μην ξεχνάτε τις επισκέψεις στον κτηνίατρο. Θυμηθείτε πως μια υγιής γάτα σημαίνει ένας υγιής άνθρωπος.

Πηγή: apotis4stis5.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.