Θετικές στον κορονοϊό εντοπίστηκαν δύο ύαινες για πρώτη φορά παγκοσμίως

ύαινες

Μαζί τους 11 λιοντάρια και 2 τίγρεις

Θετικές στον κορονοϊό διαγνώστηκαν δύο ύαινες στον ζωολογικό κήπο του Ντένβερ, στην πρώτη περίπτωση νόσησης του συγκεκριμένου ζώου παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το Εθνικά Εργαστήρια Κτηνιατρικών Υπηρεσιών (NVSL), ελήφθησαν δείγματα από πλήθος ζώων, μεταξύ των οποίων και οι ύαινες. Αρχικά, οι ύαινες διαπιστώθηκαν πως ήταν θετικές από το εργαστήριο του πανεπιστημίου του Κολοράντο, κάτι που στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και από το NVSL.

Μαζί με τις δύο ύαινες, βρέθηκαν θετικά και 11 λιοντάρια και δύο τίγρεις.

«Οι ύαινες είναι σκληρά, ανθεκτικά ζώα που είναι ευρέως γνωστό πως είναι εξαιρετικά ανεκτικά σε άνθρακα, λύσσα και μόρβα. Κατά τ’άλλα, είναι υγιή και αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως» αναφέρει η ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου.

Διαβάστε επίσης
Παπαευαγγέλου: Μείωση διασωληνωμένων και νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του κήπου οι ύαινες, ο 22χρονος Ngozi και ο 23χρονος Kibo 23, παρουσίασαν ήπια συμπτώματα, περιλαμβανομένου ελαφρού λήθαργου, ρινικές εκκρίσεις και βήχα.

Τα υπόλοιπα ζώα που είχαν διαγνωστεί θετικά στον κορoνοϊό τις περασμένες εβδομάδες, έχουν αναρρώσει πλήρως ή μερικώς.

«Γνωρίζουμε τώρα πως πολλά άλλα είδη ίσως είναι επιρρεπή στην Covid-19 βάσει διαφόρων αναφορών, και συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας και φροντίδας για τα 3.000 ζώα μας και 450 είδη» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *