Τι να κάνεις όταν ο σκύλος σου… τρώει πράγματα

σκύλοι έλεγχοι

Οι τρόποι επίλυσης του προβλήματος

Ο σκύλος μπορεί να τρώει πράγματα είτε επειδή είναι κουτάβι και τον τρώνε τα δόντια του είτε απλά για να περάσει την ώρα του, καθώς με το μάσημα παράγονται ορμόνες ηρεμίας και ευχαρίστησης.

Είναι σημαντικό να μάθει ο σκύλος από μικρή ηλικία πως αυτή η συμπεριφορά, σε οποιοδήποτε πράγμα εκτός των παιχνιδιών του, απαγορεύεται.

Αυτοί είναι οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος

Παιχνίδια σκύλων

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, για να προλάβουμε τη καταστροφική συμπεριφορά του σκύλου στα έπιπλα και τα αντικείμενα μας είναι τα παιχνίδια σκύλων.

Αρχικά, δεν υπάρχει περίπτωση να εκπαιδεύσουμε το σκυλάκι μας να μην δαγκώνει πράγματα, διότι είναι από τη φύση τους προορισμένα για αυτό. Αυτό που πολύ απλά μπορούμε να κάνουμε είναι να το εκπαιδεύσουμε να μασάει ειδικά παιχνίδια όπως διάφορα αξεσουάρ σκύλου για δάγκωμα, αντί για έπιπλα.

Δεν χρειάζεται να έχετε τεράστια ποικιλία σε παιχνίδια μασήματος, ούτε να ξοδεύεται όλα τα χρήματα σας σε αυτά. Μια καλή συμβουλή είναι να μη του δώσουμε όλα τα παιχνίδια αμέσως, αλλά σταδιακά. Δεδομένου ότι οι σκύλοι βαριούνται εύκολα τα παιχνίδια τους, αυτό το κόλπο θα σας γλιτώσει χρήματα.

Επίβλεψη και περιορισμός

Μέχρι να εκπαιδεύσουμε ο σκύλος να μη δαγκώνει ακατάλληλα πράγματα, καλό είναι να περιορίσουμε τις κινήσεις του εντός του σπιτιού. Μέσα στο σπίτι υπάρχουν άφθονα ενδιαφέροντα αντικείμενα μάσησης και μέρη εξερεύνησης για το σκυλάκι. Αυτό καθιστά απαραίτητο να έχουμε το νου μας, όταν κυκλοφορεί ελεύθερο.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη πέταξε το μπαστούνι της σε σκύλο για να το εκφοβίσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσης, υπάρχουν φορές που καλούμαστε να λείπουμε από το σπίτι, χωρίς να μας συνοδεύει το φιλαράκι μας. Σε αυτή τη περίπτωση, μπορούμε να βάλουμε το σκυλάκι μας σε κλουβί σκύλου ή σε ένα ασφαλές και άδειο δωμάτιο.

Άθληση και ενασχόληση

Οι τετράποδοι φίλοι μας είναι από τη φύση τους κοινωνικά πλάσματα που χρειάζονται καθημερινή αλληλεπίδραση και γυμναστική για τη καλή πνευματική και σωματική τους υγεία.

Οι σκύλοι που δεν έχουν ευκαιρίες εκτόνωσης της ενέργειας τους μέσα στη μέρα, γίνονται νευρικοί και νωχελικοί, με αποτέλεσμα να ξεσπούν στα έπιπλα. Η λύση του προβλήματος βρίσκεται στον χρόνο που πρέπει να αφιερώνουμε στο σκυλάκι μας και οι άσκηση που κάνουμε μαζί του καθημερινά.

Αν το κατοικίδιο είναι υπερδραστήριο και αναπτύσσει καταστροφική συμπεριφορά, όποτε μένει μόνο του για ώρες, καλύτερα να το αφήνετε σε νταντά ή ξενοδοχείο σκύλων. Διαφορετικά, δεν αποκλείεται να βάλει στο στόχαστρο το χαλί ή τον καναπέ σας.

Εκπαίδευση υπακοής

Ορισμένα σκυλάκια είναι πολύ ανυπότακτα και αυτό κάνει το αφεντικό τους να αναζητά έξτρα βοήθεια κατά την εκπαίδευση. Υπάρχουν εκπαιδευτικά μαθήματα που εξυπηρετούν αυτόν ακριβώς τον σκοπό και με μερικές συνεδρίες θα είμαστε σε θέση να σταματήσουμε τη καταστροφική συμπεριφορά.

Πηγή: petvet24.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.