Τι πρέπει να προσέξετε για την υιοθεσία ενός σκύλου

υιοθεσία σκύλου

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Θέλετε να υιοθετήσετε σκύλο και το σκέφτεστε; Μάλλον ήρθε η κατάλληλη στιγμή.

Πολλοί είναι δυστυχώς εκείνοι που προχωρούν στην υιοθεσία ενός σκύλου χωρίς να είναι προετοιμασμένοι για τις ευθύνες που αναλαμβάνουν.

Το αποτέλεσμα; Ακόμα μια αλλαγή περιβάλλοντος για το ζωάκι και ακόμα μεγαλύτερο τρέξιμο για τους εθελοντές οι οποίοι έχουν συνήθως να αντιμετωπίσουν παράλληλα πολλά ακόμη περιστατικά.

Πριν αποφασίσουμε να υιοθετήσουμε ένα σκύλο πρέπει να είμαστε σίγουροι για τα εξής:

Η επιλογή σκύλου πρέπει να συμβαδίζει με τον τρόπο ζωής μας.

Ένας ενήλικος σκύλος (που συνήθως μια φιλοζωική έχει φροντίσει να του μάθει τα βασικά) είναι πολύ καλύτερη επιλογή από ένα κουτάβι για μια οικογένεια που δεν έχει την απαιτούμενη υπομονή ή τον χρόνο να εκπαιδεύσει από το μηδέν ένα κουτάβι. Οι ενήλικοι σκύλοι προσαρμόζονται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα σε οικογένειες που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία από σκύλους σε αντίθεση με τα κουτάβια που απαιτούν στην αρχή υπομονή και χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Κακοποίηση ζώων – Αρειος Πάγος: Συλλήψεις και αυτόφωρο για τους δράστες

Ο σκύλος γίνεται κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Οι σκύλοι λατρεύουν τη ρουτίνα! Υπεύθυνη υιοθεσία σημαίνει κατά βάση ομαλή ένταξη του προγράμματος του σκύλου στη ρουτίνα και στο πρόγραμμα μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτούμε πριν υιοθετήσουμε που θα μπορούμε να αφήσουμε τον σκύλο μας αν δεν μπορεί να μας ακολουθήσει σε κάποιο ταξίδι ή εναλλακτικά πώς μπορούμε να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα μας προκειμένου να τον εντάξουμε καλύτερα σε αυτό.

Τοποθέτηση microchip και στείρωση.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και δεν υπάρχει άλλη λύση! Υπεύθυνη υιοθεσία σημαίνει προστασία του σκύλου μου από δυσάρεστες καταστάσεις. Σε περίπτωση που χαθεί, το microchip είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος να γυρίσει κοντά σας ενώ η στείρωση κάνει καλό τόσο στην υγεία του όσο και σε χιλιάδες άλλους σκύλους που περιμένουν σε καταφύγια.

 Απόλυτη συμμόρφωση με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει: δεν αφήνουμε το σκύλο μας να διαβιώνει σε μπαλκόνια και ταράτσες, μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του από παντού, δεν τον εγκαταλείπουμε στο δρόμο σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, δεν του ασκούμε κανενός είδους βία και δεν του καλλιεργούμε επιθετική συμπεριφορά η οποία μπορεί να καταστεί μοιραία χωρίς φυσικά να ευθύνεται το ζώο.

Πηγή: petlover.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *