Τρελαμένες… γάτες κυνηγάνε το λέιζερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποια ένστικτα τις ξυπνάει και τι κινδύνους κρύβει   Για ώρες μπορείς να διασκεδάζεις και να χαζεύεις τις γάτες να κυνηγάνε ένα λέιζερ… Στο πάτωμα, στους καναπέδες και ο, πουδήποτε αλλού κινείται, τους τρελαίνει και δεν το αφήνουν από τα μάτια τους. Ξέρετε όμως γιατί οι γάτες έχουν μία τέτοια εμμονή με το λέιζερ; Διότι […]

Ποια ένστικτα τις ξυπνάει και τι κινδύνους κρύβει

 

Για ώρες μπορείς να διασκεδάζεις και να χαζεύεις τις γάτες να κυνηγάνε ένα λέιζερ… Στο πάτωμα, στους καναπέδες και ο, πουδήποτε αλλού κινείται, τους τρελαίνει και δεν το αφήνουν από τα μάτια τους.

Ξέρετε όμως γιατί οι γάτες έχουν μία τέτοια εμμονή με το λέιζερ; Διότι τους ξυπνάει το ένστικτο του κυνηγού και σαν ζώα- κυνηγοί από τη φύση τους, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Ειδικά για τις γάτες που είναι συνέχεια μέσα σε ένα σπίτι, αυτό τους δίνει το κίνητρο να εκτονώσουν την ενέργειά τους. Αλλωστε το κυνηγητό είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τα συμπαθή τετράποδα.

Ενα τέτοιο παιχνίδι λοιπόν είναι διασκεδαστικό, τόσο για εσάς όσο και για το κατοικίδιό μας, υπάρχουν όμως και μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Οπως για παράδειγμα, να μη χτυπήσουν το πρόσωπό τους σε κάποιο έπιπλο. Επίσης, έχει παρατηρηθεί πως όταν μια γάτα δεν κατάφερνε να πιάσει το λέιζερ, αυξανόταν το στρες της και αυτό την έκανε πιο επιθετική.

Επίσης, κάτι άλλο που έχει διαπιστωθεί, είναι πως μετά από καιρό οι γάτες άρχισαν να κυνηγούν ο, τιδήποτε έμοιαζε σαν φωτεινή κουκκίδα, όπως παραδείγματος χάρη ακτίνες του ήλιου που έμπαιναν από το παράθυρο. Ως αποτέλεσμα υπήρχαν ημέρες που αυτές οι γάτες δεν μπορούσαν να ηρεμήσουν.

Για το λόγο αυτό, κάθε φορά που τελειώνουν το κυνηγητό, δίνετε στη γάτα σας κάποιο παιχνίδι, που το έχετε γεμίσει με τροφή, το οποίο θα είναι το υποτιθέμενο θήραμα που κυνηγούσε…

Με πληροφορίες από catway.gr