Τον πρώτο θάνατο εξαιτίας του κορονοϊού μετράει το Βέλγιο αφού σήμερα έγινε γνωστό πως ένας ασθενής κατέληξε.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο από τον κορωνοϊό στη χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga επικαλούμενο κυβερνητική ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση ανέφερε ότι πρόκειται για έναν 90χρονο ασθενή.
Αυξάνονται τα κρούσματα στο Βέλγιο
Δεύτερο κρούσμα του κορονοϊού εντοπίστηκε στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα και 46 υπάλληλοί του κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να παρακολουθήσουν την υγεία τους, σύμφωνα με ένα email που εστάλη και περιήλθε στην κατοχή του Reuters.
Το email εστάλη την Παρασκευή από τον Γουίλιαμ Σάπκοτ, τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης οργανωτικής ανάπτυξης και υπηρεσιών του Συμβουλίου, και ανέφερε ότι ένας άνδρας, ο οποίος είχε παρακολουθήσει μια συνάντηση των πρεσβευτών των 27 χωρών μελών στις 2 Μαρτίου, βρέθηκε θετικός στον ιό.
Όλοι οι χώροι στους οποίους είχε πάει σφραγίστηκαν και απολυμάνθηκαν.
Σε άλλη εξέλιξη, το υπουργείο Υγείας στο Βέλγιο ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σε 200 και ότι ο κορονοϊός έχει αρχίσει την διάδοση στην κοινότητα ανάμεσα στον πληθυσμό της χώρας.