H εντυπωσιακή υπερπανσέληνος από την… Καβάλα (ΦΩΤΟ)

υπερπανσέληνος

Μοναδικές εικόνες στον ουρανό

Μαγικές εικόνες πρόσφερε χθες η… ροζ υπερπανσέληνος, κάτι που επέτρεψε και καιρός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο και πιο φωτεινό φεγγάρι του 2020 εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης 7 Απριλίου 2020 και «έλουσε» με το φως του και τον ουρανό στην Καβάλα.

Μάλιστα, είναι η τρίτη και πιο φωτεινή από τις συνολικά 4 υπερπανσελήνους του 2020.

Στις 21:08 ώρα Ελλάδας η Σελήνη πλησίασε τη Γη στο κοντινότερο σημείο της για φέτος, σε απόσταση 356.907 χιλιομέτρων (περίγειο), ενώ μερικές ώρες αργότερα, στις 05:35 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης 8 Απριλίου 2020 θα υπάρξει πανσέληνος.

Όταν η υπερπανσέληνος βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών. Μάλιστα ο δορυφόρος της Γης θα φαίνεται απόψε να έχει και έναν… συνοδό στον ουρανό, ο οποίος θα είναι ο Στάχυς, ο φωτεινότερος αστέρας α (άλφα) του αστερισμού της Παρθένου.

Διαβάστε επίσης  7 Top προορισμοί Resort Hotels στη Βόρεια Ελλάδα

Η σχεδόν σύμπτωση της πανσελήνου με το περίγειο του φεγγαριού αναμένεται να οδηγήσει σε ένταση του φαινομένου των παλιρροιών.

Η επόμενη και τελευταία υπερπανσέληνος του έτους θα λάβει χώρα στις 7 Μαΐου 2020, ενώ αντίθετα, η Σελήνη θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της ελλειπτικής τροχιάς της από τη Γη (απόγειο) στις 31 Οκτωβρίου 2020. Την ημέρα εκείνη η πανσέληνος θα φαίνεται σχεδόν 14% μικρότερη από ό,τι απόψε.

Πηγή: kavalapost.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *