Ακόμη 585 άτομα πέθαναν στην Ισπανία τις τελευταίες 24 ώρες και αιτία είναι ο κορονοϊός.
Συνολικά, 19.478 άνθρωποι που προσβλήθηκαν από κορονοϊό έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ισπανία.
Παράλληλα, ο υπεύθυνος των υγειονομικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, Φερνάντο Σιμόν, ανακοίνωσε ότι αναφέρθηκαν 5.252 νέα κρούσματα, αυξημένα 2,9% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα.
Έτσι, η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου έχει καταγράψει 188.068 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.
Στην Ισπανία επιστρέφουν στην κανονικότητα
Στην Ισπανία, επιστρέφουν σιγά – σιγά στην κανονικότητα.
Σήμερα, Ισπανοί αστυνομικοί μοίραζαν μάσκες στο Μετρό, καθώς εργάτες σε εργοστάσια και οικοδομές επέστρεψαν σήμερα στην εργασία τους.
Από την Τρίτη (14/04/2020) η Ιταλία θα επιτρέψει το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων και των καταστημάτων παιδικών ρούχων.
Την ίδια ώρα στην Δανία ανοίγουν από την Τετάρτη τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία αφού κάποιοι από τους γονείς θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.
Πιο αναλυτικά στην Ισπανία επιστρέφουν στις εργασίες τους εκτός από τους εργάτες και όσοι εργάζονται στην απολύμανση, στην ασφάλεια, στις τηλεπικοινωνίες και στα τελωνεία.
Οι οδηγίες που έχουν δοθεί στους εργαζόμενους είναι να μην μοιράζονται εργαλεία, μάσκες και γάντια και να κρατούν αποστάσεις 2 μέτρων.
Μπαρ, εστιατόρια, καφέ και νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά για εβδομάδες.
Ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα δήλωσε στον ραδιοσταθμό Cadena Ser ότι η ισπανική αστυνομία άρχισε να μοιράζει εκατομμύρια μάσκες νωρίς το πρωί σε περιφέρειες που η σημερινή ημέρα δεν είναι δημόσια αργία.
«Η υγεία των εργατών πρέπει να είναι εγγυημένη.
Αν πληγεί έστω και στο ελάχιστο, η δραστηριότητα δεν μπορεί να ξαναρχίσει», δήλωσε.
Μια εταιρεία που επαναλειτουργεί, ο βιομηχανικός όμιλος Nicolas Correa στο Μπούργος στην Ισπανία, ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα ώστε προτεραιότητα να έχει η υγεία του προσωπικού της.
Στην Ιταλία η γενική απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 3 Μαΐου και μόνο συγκεκριμένα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν.
Ωστόσο, στην Ιταλία δεν θα ανοίξουν τα εργοστάσια, ενώ κάποιες περιοχές αρνούνται να δεχτούν το άνοιγμα έστω και των λίγων αυτών επιχειρήσεων.