Πως ετοιμάζονται τα κάμπινγκ για το καλοκαίρι

κάμπινγκ

Ενα διαφορετικό καλοκαίρι το φετινό

Το κάμπινγκ είναι ένας από τους πλέον δημοφιλής… τρόπους διακοπών και τα περισσότερα από αυτά προετοιμάζονται πυρετωδώς για το επικείμενο άνοιγμα τους το καλοκαίρι.

Ομως, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πως θα είναι ασφαλής η παραθέριση σε κάμπινγκ που συνωστίζονται εκατοντάδες άνθρωποι.

«Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν ήδη πάει στα κάμπινγκ τους και προετοιμάζονται για το μελλοντικό άνοιγμα την πρώτη του Ιούλη, εκτός από τα 12μηνα κάμπινγκ που θα ανοίξουν από τον Ιούνιο. Οι περισσότεροι εύχονται το άνοιγμα να γίνει ακόμη νωρίτερα», τονίζει στο TyposThes ο πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής Αντώνης Δεληδημήτρης.

«Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, ελπίζουμε ότι Υπουργείο θα αλλάξει τα μέτρα και λογικά θα τα αλλάξει, με αποτέλεσμα να περιμένουμε και εμείς ότι θα ανοίξουμε νωρίτερα από αυτό που έχει ανακοινωθεί», συμπληρώνει.

Το μεγάλο άγχος των ιδιοκτητών  είναι σύμφωνα με τον κ. Δεληδημήτρη, το πώς θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. «Εμείς είμαστε ήδη αρκετά έτοιμοι, όχι μόνο να προστατέψουμε τους επισκέπτες, έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητοι καθαρισμοί και προετοιμασίες, αλλά και να λάβουμε και έξτρα μέτρα προστασίας, αν μας ζητηθεί από το Υπουργείο».

Ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά; «Μια ιδέα θα ήταν να μειωθεί η δυναμικότητα του κάθε κάμπινγκ, δηλαδή να λαμβάνει λιγότερο κόσμο το κάθε κάμπινγκ. Από εκεί και πέρα, το μεγάλο ζήτημα παρουσιάζεται στις τουαλέτες και στους κοινόχρηστους χώρους, όπου θα μπορούσε να υπάρχει ένας άνθρωπος για να προσέχει να τηρούνται οι αποστάσεις. Το πιο μεγάλο ζήτημα είναι να ανοίξουμε με ασφάλεια. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν κολλήσει κάποιος κορωνοϊό σε ένα κάμπινγκ;», εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής.

«Εμείς προσπαθούμε να τα έχουμε όλα έτοιμα για να ανοίξουμε νωρίτερα, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει έστω και φέτος να δει το πρόβλημα στους συνοριακούς σταθμούς και στα λιμάνια, που η καθυστέρηση είναι τόσο μεγάλη λόγω έλλειψης προσωπικού, που οι τουρίστες σε πάρα πολλές περιπτώσεις γυρνούν πίσω και δεν επισκέπτονται τη χώρα μας», ολοκληρώνει ο κ. Δεληδημήτρης.

Πηγή: typosthes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *