Θεσσαλονίκη: Αποφάσισαν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη ΟΑΣΘ

Στήνονται κάλπες στα αμαξοστάσια

Με προειδοποιητική στάση εργασίας ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

Οπως έγινε γνωστό, και μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, η στάση εργασίας θα γίνει από την αρχή της βάρδιας και μέχρι και τις 9:00. Ωστόσο το προσεχές διήμερο θα γίνει εκλογική διαδικασία για το θέμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Συνδικάτο Εργαζομένων, αύριο και την Πέμπτη στα αμαξοστάσια στήνονται κάλπες όπου οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν αν επιθυμούν κινητοποιήσεις. Αυτό συμβαίνει βάση της νομοθεσίας που τέθηκε σε ισχύ.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση: “Συνάδελφοι – σσες

Για την νομιμοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων – σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία – απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των μελών του Συνδικάτου.

Από αύριο Τετάρτη 5 Αυγούστου και Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 από 04.00΄π.μ. έως 01.00΄π.μ. στα δύο Αμαξοστάσια (Σταυρούπολης και Φοίνικα) θα υπάρχουν κάλπες όπου οι εργαζόμενοι – μέλη του Συνδικάτου – θα μπορούν να εκφράσουν δια ψήφου την πρόθεσή τους για ΝΑΙ στις απεργιακές κινητοποιήσεις ή ΟΧΙ.

Κάλπη θα υπάρχει και στο Συνδικάτο τις ίδιες ημέρες από 08.00 έως 15.00΄.

Συνάδελφοι – σσες

Η συμμετοχή όλων θεωρείται επιβεβλημένη καθώς ο νόμος απαιτεί πλειοψηφία ψηφισάντων επί του συνολικού αριθμού των μελών.

Οτιδήποτε άλλο θέτει εκτός νόμου την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων .

Ο Αγώνας ξεκινά. Ενωμένοι όπως πάντα θα δώσουμε δυναμική απάντηση σε αυτούς που απροειδοποίητα και ανεύθυνα προβαίνουν σε μισθολογικές περικοπές αδιαφορώντας για την προσπάθεια που καταβάλλουμε οι εργαζόμενοι να κρατήσουμε όρθιο τον Ο.Α.Σ.Θ. όλα αυτά τα χρόνια.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΕΡΜΕΝΙΔΗΣ Δ. ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ.”

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο για τη μη τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας αλλά και για το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι συζητήσει για τη νέα ΣΣΕ. Παράλληλα, κάνουν λόγο για προβλήματα σε λεωφορεία και έλλειψη ανταλλακτικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *